Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Stan kupił 5730, a ma przecież też moduły 5630 , to porówna

Jutro będę to czynił, zrobię foto porównawcze pomiędzy 5050, 5630 i 5730.

Opublikowano

Perfektmarket ma jeszcze nowsze moduły Samsung 5730 z soczewkami dyspersyjnymi! Światło jest bardziej rozproszone. Dzisiaj dostawę mają. Po świętach na spokojnie będę zamawiał do testów.

Opublikowano
Perfektmarket ma jeszcze nowsze moduły Samsung 5730 z soczewkami dyspersyjnymi! Światło jest bardziej rozproszone. Dzisiaj dostawę mają. Po świętach na spokojnie będę zamawiał do testów.

no nie wiem czy to takie fajne w akwarium mieć kolory tęczy.... do jakichś dekoracji, wystaw może być fajne, ale w akwa taka dyskoteka , to nie bardzo :)

Opublikowano

Dobra moduły ledowe 5730 doszły do mnie na chatę.

Hmm, wnioski jakie wyciągam ,,okoleptycznie'' nasuwają się jedne - NIE MA WIELKIEJ RÓŻNICY PO MIĘDZY 5630 , a 5730 , ehh.

Jedyny plus to taki że są tańsze niż 5630 ze strony soft ledu o 1,5 zeta ;-) . Nic to będzie na 255x75cm 24 ledy 5730+5630 łącznie plus 16 ledów 5050 - niech nastanie jasność.

Fotka pokazuje jak to ,,widzi" fociak - ( wychodzi że widiz tak samo jak ja ;-) )

Po lewej moduł samsung 5730-6500K, pośrodku moduł LG 8000K i po prawej moduł samsunga 5630 - 6500K(ze sklepu softled) . Swoją droga widać jak byk że moduły LG są z deka zimniejsze (8000K) Jak dla mnie to na duży plus dla tych modułów.

a8449a99dfa0fde5gen.jpg

• Dziękuję 3
Opublikowano

Czyli miałem rację z tymi modułami. Szkoda mi tylko co niektórych co się napalili na nowość, a nie poczekali do tego czasu jak ktoś przetestuje. No cóż takie życie :-). Pisałem też, że moduły LG mają 8000K to zostało mi zarzucone że to nie możliwe, że to tylko farba. A jednak jest różnica jak widać na załączonym obrazku. Szkoda że dopiero ludzie się przekonują jak zobaczą na własne oczy. No cóż takie życie :-).

Przerobiłem swoje oświetlenie w takie sposób, że z tyłu dałem LG 8szt 8000K , z przodu na belce podwieszone są Samsung 5630 7szt i 7 szt niebieskich. Póki co chyba tak pozostanie, bo osiągnąłem zadowolenie.