Skocz do zawartości

PCV spienione, twarde czy ongrofoam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Kupiłam własnie na allegro czarne spienione pcv o grubości 3 mm. W założeniu miało być przeznaczone na tło. Obejrzałam je dokładnie i coś mi się nie zgadza - ma dość błyszczącą powierzchnię, a z opisów z forum wynikałoby, że jest raczej matowe. Czy kupiłam nie takie, o jakie chodzi? Wydatek nie był duży, mogę jeszcze poszukać innego, potrzebuję tylko w miarę dokładniej informacji, o jaki typ płyty pcv chodzi: spienione, twarde czy ongrofoam?

Drugie pytanie: czy płyta pcv o grubości 3mm jest wystarczająca jako podkład pod kamienie, czy powinno być 5 mm?

mooh

Opublikowano

Zobacz kolego czy z dwóch stron błyszczy, moje spienione było fakt z jednej strony trochę błyszczące z drugie matowe. Ale tak jak kolega już pisał w wodzie zmatowieje jeszcze bardziej. Nie przejmuj się efektu lustra nie będzie, ja też mam ze spienionego tło i nie jest źle.

Opublikowano
Zobacz kolego czy z dwóch stron błyszczy, moje spienione było fakt z jednej strony trochę błyszczące z drugie matowe. Ale tak jak kolega już pisał w wodzie zmatowieje jeszcze bardziej. Nie przejmuj się efektu lustra nie będzie, ja też mam ze spienionego tło i nie jest źle.

Koleżanko:)

Opublikowano
może i koleżanko nie znam osobiście, po nicku jakoś ciężko się połapać ;)

Fakt, po nicku nie sposób. Ale w rzeczy samej, koleżanko :)

W każdym razie koleżanka dziękuje za rozwianie wątpliwości i w weekend zabiera się do docinania pcv.