Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam na imię Łukasz,po wnikliwej lekturze forum, zaczynam stawiac baniak:

Osprzęt:

120x40x50 240 L

JBL e1501

Circulator 2000

Pokrywa 2x30 T8 (super light + aquastar) i 1x 30 T5 (grolux)

Kamienie zostaly ustawione w nastepujacy sposob:

yLWFrH.jpg

fzFJSE.jpg

21R3yD.jpg

H0JL6l.jpg

Ostatecznie kamienie stoja tak:

sfU850.jpg

Próba światła:

Q3PBF0.jpg

tJVP9N.jpg

lNMZf1.jpg

Jutro plukanie piasku i dalsza czesc zdjec :) Proszę o krytyke i rady czy w ustawieniu kamienia cos zmienic ?

Opublikowano

Witam,życzę powodzenia w naszym hobby. Co do kamieni to moim zdaniem jeden większy taki na 3/4 wysokości akwarium doda więcej uroku.

Opublikowano
Zapowiada się ładny zbiornik ale z oświetlenie trochę przesadziłeś.

po wlaniu wody bede sie bawil swiatlem, t5 moze swiecic sama, natomiast t8 x2 sa na jednym wlaczniku. Zobacze jak to bedzie wygladalo finalnie :D

Wysokie kamienie - tu mam problem bowiem w skladzie kamieni albo otoczaki albo glazy ciezko o cos posredniego a nawet jak sie trafia wysoki to u podstawy szpic i jak to to postawic ?

-- dołączony post:

trochę są niskie ale to moje zdanie, tło to naklejka? dałbym strukturalne do takiego szkła, reszta spoko:-)

Tak tło to naklejka, poki co jeszcze widac wode, ktora nie odparowala :D

Opublikowano
Wysokie kamienie - tu mam problem bowiem w skladzie kamieni albo otoczaki albo glazy ciezko o cos posredniego a nawet jak sie trafia wysoki to u podstawy szpic i jak to to postawic ?

Wziąć wyższy, szlifierką kątową z tarczą diamentową zrobić rowek naokoło, odłupać, postrzępione kawałki wyrównać kątówką. Jedyny minus tej metody to potrzeba miejsca gdzieś na dworze.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Witam wszystkich

Co do tła to polecam kupić folię samoprzylepną (np w sklepie z artykułami do reklam lub czymś podobnym) bo jeśli ta którą masz jest przylepiona na "wodę" i czekasz aż odparuje to najprawdopodobniej będziesz miał dużo paskudnych bąbli(które już chyba widać). Przerabiałem to w swoim akwarium i aktualnie mam czarną samoprzylepną folię-da się ją ładnie przykleić co daje w zalanym baniaku przyjemny efekt głębi (należy ją kleić od jednej strony do drugiej trzymając ją lekko naciągniętą i dociskając jakąś szpatułka fragment po fragmencie co usuwa powietrze.)

Powodzenia, zapowiada się klasa.