Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to że się Sauloski przestały interesować to jedno, teraz pytanie czy to zielsko w ogóle się utrzyma w mojej wodzie :) Generalnie z roślinami mam złe doświadczenia, w Tandze próbowałem i anubiasów i nurzańców i rogatków i nic nie przetrwało... wszystko gniło i żółkło...

Opublikowano
No to że się Sauloski przestały interesować to jedno, teraz pytanie czy to zielsko w ogóle się utrzyma w mojej wodzie :) Generalnie z roślinami mam złe doświadczenia, w Tandze próbowałem i anubiasów i nurzańców i rogatków i nic nie przetrwało... wszystko gniło i żółkło...

Bez sensu ... zapomnij o roslinach ...

Opublikowano

Rosśliny w samym jeziorze Malawi są i maja się dobrze, między innymi valiseria. Jednakże specyficznym miejscem jest akwarium i już z roślinami może być różnie. Jednym udaje się utrzymać rośliny w dobrej kondycji innym nie ( między innymi mi ;-) ). Osobiście wyleczyłem się z roślin w malawce.

Opublikowano

No szczerze powiem że te kilka listków spiralisa robi gigantyczną różnicę na plus jeśli chodzi o moje odczucia estetyczne, więc dla mnie warto próbować.

Opublikowano
Rosśliny w samym jeziorze Malawi są i maja się dobrze, między innymi valiseria. Jednakże specyficznym miejscem jest akwarium i już z roślinami może być różnie. Jednym udaje się utrzymać rośliny w dobrej kondycji innym nie ( między innymi mi ;-) ). Osobiście wyleczyłem się z roślin w malawce.

Nie w jeziorze a w jego ujsciach.

Opublikowano

W jeziorze też, nawet filmiki widziałem z nie może bujnymi ale jednak roślinami. Wiadomo że valiseria nie będzie rosnąć na kilkunastu metrach więc szybciej będzie ona znajdowała do warunki do życia w płytszych częściach jeziora. Co nie zmienia faktu że dają sobie radę w wodzie z wysokim pH.

Szybki dowód na roślinność będącą nie tylko w ujściach jeziora Malawi ale i w samym jeziorze jest zdjęcie w HABITACIE 4 str. 302 - na zdjęciu jest samica d. compresicepsa wśród vallisnerii w okolicach Thumbi East island.

Kolejne zdjęcie str. 299 Habitat 4 - N. polystigma wśród vallisnerii , miejsce Maleri Island.

Także zanim się chce kogoś poprawić warto dokładnie sprawdzić informacje ;-).

• Dziękuję 1
Opublikowano

Także zanim się chce kogoś poprawić warto dokładnie sprawdzić informacje ;-).

Proponuje abys sam sprawdzil a nie wprowadzal kolegi w blad . "Sporadycznie wystepujaca roslinnosc " W ujsciach jest ona powszechna , jednagze w jeziorze jest nikkla ...

Pozdrawiam.

Opublikowano

To ciekawe skąd wzieły się zdjęcia roślinności ( i nie przy ujściach, a w samym jeziorze) w Habitacie 4. Ad Konings sam sobie je domalował ?

Oczywiście roślinność nie jest tak bujna jak w dorzeczu Amazonki ale występuje w samym jeziorze.

Opublikowano
To ciekawe skąd wzieły się zdjęcia roślinności ( i nie przy ujściach, a w samym jeziorze) w Habitacie 4. Ad Konings sam sobie je domalował ?

Oczywiście roślinność nie jest tak bujna jak w dorzeczu Amazonki ale występuje w samym jeziorze.

Dlatego tu jest mowa,nadal cyctuje " sporadycznej , rzadkiej roslinnosci "