Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adam tobie wydaje się to proste bo się na tym znasz ale jak ktoś zakłada akwarium i nie ma o tym pojęcia nie takie błędy popełnia. Na tym forum można powiedzieć poziom jest wysoki udzielają się tu ludzie z jakąś wiedzą ale na forum powiedzmy ogólnym piszą ludzie co nie chodują ryb od 30 lat a też by chcieli mieć akwarium i zadają dziwne pytania. Almar dopiero pewnie wchodzi w akwarystyke więc chciałem się upewnić że wszystko dobrze podłączyła.

Opublikowano
Andrzej Wroc ta moja gąbka co byla już w zestawie też ma takie nacięcia i większość drobinek zostaje zassana właśnie w te rowki.

....w zestawie masz gąbkę bardziej "rzadką" jeżeli chodzi o jej gradację. Ale jest to przemyślane . Natomiast jeżeli nie masz modułu z wkładami to warto założyć taką jak pokazałem a w każdym bądź razie gęstą .No i tak zamontować aby gąbka była jak najniżej dna a wylew jak najwyżej ( ale ,żeby nie wystawała pompa powyżej lustra wody).

No i trzeba pamiętać ,że filtr ten pracując jak mechanik nie tylko zgarnia odchody czy też resztki jedzenia ale i inne drobiny pływające w wodzie:) Wiem..to oczywista oczywistość;)

Opublikowano

a ja z tego aquaela zrobilem sobie skrimmer i smiga az milo . na moje ta gabka co jest w zestwie to nieporozumienie moja nie byla nacinana do konca wygladala jak siatka wyrzucilem ja a z modulu zrobilem skrimmer