Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 13.01.2025 o 19:49, bartoszg86 napisał(a):

Czy to jakaś choroba???

Rozwiń  

Wrzuć ich zdjęcie to będzie łatwiej ocenić po ich wyglądzie. Ty może nie widzisz  jak one żerują a one mają się dobrze albo jest jak mówisz.  Napisz też na wszelki wypadek jak i czym je żywisz.  Postaraj się jednak najpierw wrzucić zdjęcie.

Opublikowano
  W dniu 13.01.2025 o 22:17, Andrzej Głuszyca napisał(a):

Wrzuć ich zdjęcie to będzie łatwiej ocenić po ich wyglądzie. Ty może nie widzisz  jak one żerują a one mają się dobrze albo jest jak mówisz.  Napisz też na wszelki wypadek jak i czym je żywisz.  Postaraj się jednak najpierw wrzucić zdjęcie.

Rozwiń  

Zdj. Dużej problem zrobić fotkę. To co się udało. Dodatkowo w przeciągu 5dni padły mi 2 małe 4cm yellow. Zrobiłem zdj też małej dla poglądu. Dziś rano 1 duża yellow znaleziona martwa pod skala... nie wiem w czym problem. Małe jadły i też padły. Jeśli chodzi o pokarm to granulki i płatki kupione jako pokarm dla ryb z malawi. Woda 24.6 stopnia, zbiornik 240l. Obsada ok 25 4-5cm aulonocary. Piszę co mam może to ma znaczenie. 

20250115_151745.jpg

20250115_151721.jpg

20250115_151716.jpg

20250115_151552.jpg

20250115_151327.jpg

Opublikowano (edytowane)

Hej, takie fotki nic nie wnoszą do sprawy. Może nakręć telefonem jakiś filmik, da to możliwość  oceny sytuacji.  Dokładna obsada , bo piszesz że masz problemy z Yellow, a potem że masz 25 Alunocar. A na zdjęciu jeszcze ryba, która nie jest żadną z powyzszych. I co znaczy parametry wody ok? Jakie parametry mierzyłeś, podaj wyniki. Opisz jak robisz podmiany, podaj czym i jak często karmisz. Bez takiej wiedzy nikt nic nie wywróży. Ale bezwzględnie zbiornik za mały dla ryb, które wymieniłeś. I to najprawdopodobniejsza przyczyna problemów, które będą się tylko nasilać.

Edytowane przez pulpet
  • Lubię to 3
Opublikowano

Właśnie wyłowiłem ostatnie yellow. Tej nocy padły wszystkie. Została aulonocary. Tym nic nie jest,  jedza, ganiają się, jutro przychodzą zamówione testy jbl to sprawdzę jakość wody. Podłączyłem 2gi filtr. Jutro przejrzę też najwyższa skalę bo tam może jest jakaś padnięta rybka i ona psuje mi wode??? Po testach będę madrzejszy