Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, kupiłem akwarium o pojemności 240 L. Mam pytanie jaki polecacie filtr zew. i wew. chciałbym nadmienić, że nie szukam b. drogiego.

Proszę o pomoc.

Dzięki

Opublikowano
Witam serdecznie, kupiłem akwarium o pojemności 240 L. Mam pytanie jaki polecacie filtr zew. i wew. chciałbym nadmienić, że nie szukam b. drogiego.

Proszę o pomoc.

Dzięki

temat wałkowany wielokrotnie. poszukaj odpowiedzi na forum :)

Opublikowano

Proponuję JBL e901 albo e1501 jako zewnętrzny, mechanik Aquael Circulator 2000 i będziesz zadowolony. Oczywiście są jeszcze inne, tańsze opcje, ale tych musiałbyś poszukać na forum...

Opublikowano

Ja do swojego 260l (120cm-40cm-63cm) zamówiłem AQUAEL UNIMAX 500.

Ma dwa wloty i dwa wyloty.Na dwóch wlotach zakładam gąbkę lub prefiltr EHEIM i mam z głowy filtr wewnętrzny.

Opublikowano

Moim zdaniem ten fluval ma trochę za mały przepływ. Poza tym z kupowaniem używanego sprzętu jest różnie, może Ci się trafić (czego oczywiście nie życzę) egzemplarz, który jest w jakiś sposób uszkodzony albo zwyczajnie zużyty i wtedy tylko więcej kłopotów...

Opublikowano

Testuje na wlasnej skorze JBL 1501 w 200 l i robi konkretna robote w akwa, do tego dorzuce Aquael 1000 (o polowe mniejsze zuzycie pradu od modelu 1500 a tylko 500 l/h slabszy) na mechanika i musi byc dobrze

Opublikowano
Ja do swojego 260l (120cm-40cm-63cm) zamówiłem AQUAEL UNIMAX 500.

Ma dwa wloty i dwa wyloty.Na dwóch wlotach zakładam gąbkę lub prefiltr EHEIM i mam z głowy filtr wewnętrzny.

Witam Wszystkich, Mogę dopytać jaki to prefiltr EHEIM? Pozdrawiam