Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako początkujący nie mialem jeszcze problemu z chorobami w moim akwarium ale czytając forum niestety zdarza sie czasami choroba najbardziej zaawansowanym z akwarystów. W związku z tym pytanie czy warto jest miec jakiś lek zawsze pod ręką w razie w? Wiem że chorób jest cala masa ale może jest cos co przydarza sie szczególnie często i warto miec lekarstwo pod ręką?

Opublikowano

Witaj

Najlepiej aby ryby były zdrowe.

Nie posiadałem żadnych leków na zapas, gdyż nie widziałem takiej potrzeby. Po leczeniu bloatu zostały u mnie metronidazol gdyż poprosiłem weterynarza aby przepisał więcej. Bo to lek na receptę. A drugim lekiem jaki mam to BaktoforteS który się przydał kiedyś na szybko.

Po za lekami uważam, że powinieneś mieć zawsze na podorędziu bakterie ja akurat mam Probidio Biodigest i węgiel aktywny.

Opublikowano

Właśnie tego się obawiałem, że każdy się wypowie i da swoją propozycję jaki lek warto trzymać. Już wychodzi mała apteczka. A może po prostu nic nie kupować i dmuchać na zimne. A w razie zagrożenia po prostu kupić czego nie życzę. Jeżeli ktoś chce mieć i czuć się bardziej " bezpiecznie" to bardzo proszę. W