Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A powiedzcie mi czy kupując samą pompe jest tylko jeden "koszyczek" na który nakłada się gąbkę? czy sa dwa?

...jeżeli kupujesz sam cirkulator to ma tylko jeden koszyczek jak piszesz. Dokup sobie ze dwie rurki aby zwiększyć odstęp gąbki od pompy. Pompa ma wisieć jak najwyżej a gąbka ( spód) z 3 cm nad podłożem.

Opublikowano
No i widzisz to istotna sprawa bo kupując jako filtr są dwa koszyczki pojemnik na ceramike i ceramike roznica w cenie 20zł a sam koszyczek jako czesc kosztuje z 6zł

Masz filtr biologiczny nie potrzebujesz pojemników na ceramikę w aquaelu circulatorze.

Opublikowano
Ale po co Ci koszyk na ceramikę w mechaniku?

..koledze chodzi o koszyk-rurkę a nie moduł:)

..to co napisałem odnosi się do postu nr 8.

-- dołączony post:

o i widzisz to istotna sprawa bo kupując jako filtr są dwa koszyczki pojemnik na ceramike i ceramike roznica w cenie 20zł a sam koszyczek jako czesc kosztuje z 6zł

..te moduły będą Ci zbędne w mechaniku.

Opublikowano

na allegro różnica w cenie między samą pompą a pompą z pojemnikiem gąbką i ceramiką jest o 2 zł droższa więc wybór jest prosty . Przedłużki mam także zrobie tak jak mówisz Andrzej

pozdrawiam

Opublikowano
Guban i używasz jeszcze jakiegoś falownika? Ja mam ten sam litraż i mechanika, ale obywa się bez falownika..

...to tylko kwestia prawidłowej cyrkulacji i aranżu na dnie akwa.

-- dołączony post:

na allegro różnica w cenie między samą pompą a pompą z pojemnikiem gąbką i ceramiką jest o 2 zł droższa więc wybór jest prosty

...w tym przypadku tak .Zawsze może się przydać tym bardziej ,że można te moduły jakby co rozbudować nawet w dwóch pionowych liniach:)

Opublikowano
Guban i używasz jeszcze jakiegoś falownika? Ja mam ten sam litraż i mechanika, ale obywa się bez falownika...

Tak używam VP 101 ( 3000l/h ) Bez niego miałem plażę zawaloną , może dlatego że mam zastawionego mechanika. Przy zmianie aranżu na pewno wezmę to pod uwagę.

[300] Malawi

Opublikowano

Ja w 300l mam aquael 1000 bo mi został po 112stce. Faktem jest, że sam nie ogarniał takiego zbiornika, ale po dołożeniu jvp jest błysk. Gdybym wcześniej nie miał aq 1000 to na pewno kupiłbym mocniejszy.

Opublikowano

zastanawia mnie to czy kubełek HW 303B i prefiltr narurowy przed kubełkiem ogarną mi biologię i mechanikę w akwa 300l bo niedługo planuję takowe założyć? Jakieś uwagi, propozycje? P.S. JVP 101 także mam w akwa obecnym tzn. 200- litrowym:-)