Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda nie skończył się jeszcze sondaż dotyczący rybek jakie pływają w naszych akwariach a już nasuwa mi się następne pytanie ... w jakim akwarium pływają Wasze pyszczaki. Ankieta ta wskaże nam jak nasze akwaria rosną ;). Gdy spadnie aktywność głosujących zamknę sondaż i następna runda będzie za rok. Zostanie dla potomnych, którzy za rok krzykną: jak można w takiej kropelce jaką ma Harisimi trzymać pyszczaki :D . Życzę tego wszystkim choć za pewne byłoby mi głupio gdyby progres na prawdę był aż tak dynamiczny :mrgreen: Wstawię jako opcje typowe wielkości zbiorników. Każdy posiadacz zbiornika nietypowego musi się jakoś do nich uczciwie przybliżyć np nie podciągać 80 centymetrowej 120 ki do 100 centymetrowej 160 ki ;). Decydującym powinna być długość akwarium. W razie wątpliwości postanowimy coś razem ;). Oczywiście chodzi o akwarium główne nie jakieś kotniki czy separatory. Jedynym wyjątkiem będzie gdy ktoś posiada faktycznie dwa wielkie ( Perez ) czy duże ( Stan ) albo nawet dwa lub więcej równorzędnych nadających się dla pyszczaków zbiorników. Wstawiłem takie opcje i z góry zaznaczam, ze maksymalna ilośc rubryk ( 10 ) nie pozwala na więcej. Oczywiście nadal jest to zabawa :) do której zapraszam.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jargos znałeś moje myśli ale dorobiłem aby nie było wątpliwości.

-- dołączony post:

udało mi się dokleić jeszcze 2 opcje sorrki ale już nie będę mieszał 112 litrów jest na szarym końcu ;)

Opublikowano

Wszystkich wymienić nie dam rady bo jest to ograniczone liczbą znaków jednak 120 cm raczej bym kwalifikował bliżej 240ki niż 375 ze względu na najistotniejsza dla pyszczaków długość

Opublikowano

Oj, uwierz mi, że do tego wcale nie trzeba mnie mobilizować, co innego stoi na przeszkodzie ;) Gdybym miał się kierować swoją mobilizacją, miałbym dokładnie 1664 litry bo już upatrzyłem, gdzie mógłbym to upchnąć :D

Opublikowano

No ja w marzeniach też mam większe ... jednak bardzo to by było skomplikowane ... no ale raczej na szybki awans się nie zanosi ;)