Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam filtr HW304B z wbudowaną lampą UV-C Własnie buduje narurowca i za napęd odpowiadać będzie pompa CO. Więc HW będzie odłączony a chciałbym mieć możliwość włączenia lampy UV-C.

Pewnie pierwszą radą byłoby żeby wyciągnąć wirnik podłączyć HW i zapalić lampę.

Jednak takie rozwiązanie nie wchodzi w grę mimo że lampę stosuje prawie nigdy :)

Pytanie jest następujące czy gdybym doprowadził wtyczkę z prądem i podłączył się pod kable od włącznika wszystko byłoby ok i lampa zaświeciła ? Gdyby tak było to domyślam się że trzeba jeszcze coś odłączyć żeby nie zasilać pompy od tego samego filtra. Zakładam wtedy że do włącznika prowadzi + i - a może też być że jest w szeregu np z -

Jestem noga z tych spraw ale jeśli ktoś rozwiewa wątpliwości to już potrafię sobie poradzić, dlatego zadaje pytanie - może głupie.

Opublikowano

Powiedz proszę po co CI tak właściwie UV-B ? Jesteś pewien, że jest Ci potrzebna ? Tak czy inaczej myślę, że możesz zostawić kubeł zasypany ceramiką lub matrixem jako wspomaganie biologi, poza narurowcem - ale to tylko moje zdanie ;)

Opublikowano

Powiem więcej podejrzewam że rzadko będę jej używał. Ale skoro mam już ją razem z kubłem to po co się pozbywać? albo z niej nie korzystać? myślę że odpowiadać nie musisz bo robimy offtopic.