Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam akwarium 140l z filtrem hw302 deszczownica strasznie szpeci akwarium czy moge zostawić sam wylot?? Pozdrawiam

możesz, nikt Ci nie każe używać deszczowni :)

Opublikowano
deszczownica strasznie szpeci akwarium czy moge zostawić sam wylot??

..pozbądź się jej. Ona tylko Ci pogorszy cyrkulację .Służy do tego aby poprzez poruszanie tafli wody natleniała wodę w akwarium .Ale lepszym rozwiązaniem jest pozbycie się jej i używanie takiej płaskiej " łopatki" .Jeżeli masz filtr wewnętrzny ( mechanik ) to ustaw jego wylot w ten sposób aby woda leciała z dołu do góry i łamała lustro bo w ten sposób jednocześnie napowietrza wodę :)

Opublikowano

A ja mam pytanie. Deszczownice mam ułożoną ze 2cm.pod tafla wody na tylnej ścianie i troche to wode rusza to moze tak być,czy też lepiej ja wywalic i zostawic sam wylot i jak go ustawić?

Opublikowano

Lepiej zostawic sam wylot z filtra, najlepiej ze spłaszczoną końcówką i ustawić tak, aby ruszał taflą wody.

Opublikowano

Juz ją wywaliłem a i tak wylot jest trochę w wodzie a nie nad nia. Do tego wyjałem końcówkę z cyrkulatora i założyłam ta koncowke2 kierunkową z wylotem ku górze a całość jest pod lustrem wody. Pyśki teraz trzymaja sie kamieni. Nie za mocno daje?

• 2 tygodnie później...