Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w 240 l mam 5 szt. 5630 i jest ok no chyba że ktoś woli zacienione zbiorniki wtedy można mniej.

Do tego na osobnej belce mam zwykłe moduły niebieskie i czerwone po 3 sztuki.

Wszystko na Conradzie i śmiga elegancko.

Ja bym dał trochę mocniejszy zasilacz.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Ja w 240 l mam 5 szt. 5630 i jest ok no chyba że ktoś woli zacienione zbiorniki wtedy można mniej.

Do tego na osobnej belce mam zwykłe moduły niebieskie i czerwone po 3 sztuki.

Wszystko na Conradzie i śmiga elegancko.

Ja bym dał trochę mocniejszy zasilacz.

Wszystkie masz podpięte pod Conrada? Czy tylko czerwone i niebieskie?

Jaki zasilacz byś zaproponował? Mówisz o tym pod 5630?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, dotarly do mnie LEDy w nastepujacej konfiguracji:

4 razy bialy Samsung 5 LED

2 razy czerwony 3 LED

6 razy niebieski 3 LED

Do tego dwa zasilacze (jeden do bialych i byc moze czerwonych, drugi dla niebieskich LED) oraz sciemniacz przeznaczony do niebieskich LED

akwarium ma dlugosc 100 cm, idealnie przez srodek mam miejsce na przymocowanie bialych LED tylko, ze te cztery sztuki ktore przyszly maja laczna dlugosc 47 cm. Czy po wysrodkowaniu ich 25 cm od kazdej strony akwarium nie zostana niedoswietlone boki? Jesli tak to mam dwie alternatywne opcje, pierwsza to polutowac ledy w dluzszych odstepach tak, aby zajely 80 cm. Druga opcja, chyba najbardziej ryzykowna ale byc moze trafna to dolaczenie na obydwoch koncach bialych LED po jednym czerwonym, wtedy calosc mialaby dlugosc ok 70 cm (czerwony, bialy, bialy, bialy, bialy, czerwony). Jak myslicie nie skonczy sie to efektem dyskoteki?:) najlepiej niech napisze ktos kto ma podobne czerwone LED.

Jesli chodzi o niebieskie to sznurek 6 sztuk ma dlugosc 90 cm i jedynym dylematem jaki mam to czy zamontowac je blisko przdniej, czy tylnej sciany akwarium? Mam mozliwosc montazu praktycznie tylko kilka centymetrow przy przedniej szybie lub tylnej scianie.

Opublikowano

Zawsze kupujesz led white o jak największej temperaturze barwowej mierzonej w kelwinach. Najczęściej jest to 6000K-6500K no można jeszcze dostać moduły led 5050 LG które mają 8000K.