Skocz do zawartości

Problem z glonami - bebenek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z glonami od okolo 2tyg zaczely sie uporczywie pokazywac na szybach i podlozu raz na tydzien robie podmiane wody i czyszczeniem szyb z odmulaniem dna. Nie wiem co to za cholerstwo troche wpada barwa w zielen prosze o pomoc

Opublikowano

Kolego bebenek, załóż swój temat, dokładnie opisz swój baniak i parametry wody, wrzuć jakieś zdjęcia i może będziemy w stanie pomóc ;)

Opublikowano

240l. Kubel tetra800ex 700l/h+turbofilter 1500l/h podloze piasek miejscami drobny zwir tylko pod filtrem. 10szt.red red+10szt.molanohromis johanni+6szt.pseudotropheus mpanga

-- dołączony post:

Nie moge wrzucić zdjecia jakis blad mi wyskakuje

Opublikowano

Kluczowym było "załóż swój temat" i "parametry wody"... ;) I tak poza tematem, jak dla mnie masz mocno przesadzoną obsadę, a na forum posługujemy się polskimi znakami i interpunkcją, żeby nie trzeba było się domyślać sensu wypowiedzi.

Opublikowano

Tylko żebym żebym umiał zakladać swój temat. Jestem tu dopiero od wczoraj i nie ogarniam jeszcze wszystkiego. W przyszłym roku akwa będzie wiekszy 375l.

Opublikowano

A to już Ci podpowiadam ;) Wchodzisz w dział, który Cię interesuje (w tym przypadku glony) i tam w lewym rogu, zaraz nad listą tematów, masz taki link "Nowy post", klikasz, dodajesz tytuł i jedziesz ;)

Edit :

Spróbuj tam dodać te zdjęcia, może się uda, w razie czego pytaj :)

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale post dodał się w temacie o krasnorostach... Wejdź jeszcze raz na stronę główną forum, kliknij ten nowy post, daj mu tytuł i kliknij zatwierdź nowy wątek. Opisz tam jeszcze raz swoje wątpliwości, zbiornik i parametry wody. Jak się nie uda to pytaj adminów :P bo robimy trochę OT.