Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Nowy post na temat malowania farbami akrylowymi. Byłem Dzisiaj w MerloyMerlen i dowiedziałem się że jak pomaluję się farbami akrylowymi tło to po dłuższym leżakowaniu w akwarium farba zaczyna się łuszczyć odradzili mi malowanie. Więc Panowie i Panie jak to jest jedni piszą że OK a inni twierdzą że BEEEEE? Sam pomalowałem akrylówkami z Castoramy które miały atest znaczy farby mogą być stosowane dla dzieci do malowania pokoi, zabawek itd....Tło czeka na zalanie ale po tej lekcji sam nie wiem ;) Pozdrawiam

Opublikowano
Witajcie! Nowy post na temat malowania farbami akrylowymi. Byłem Dzisiaj w MerloyMerlen i dowiedziałem się że jak pomaluję się farbami akrylowymi tło to po dłuższym leżakowaniu w akwarium farba zaczyna się łuszczyć odradzili mi malowanie.

...temat wałkowany setki razy .Wystarczy wpisać w SZUKAJ hasło FARBY AKRYLOWE .Nie rozumiem czemu poddajesz w wątpliwości to co piszemy na podstawie naszego doświadczenia ( a temu służy to forum) a zastanawiasz się nad tym co pan powiedział w sklepie? Często jest tak ,że gość w sklepie dowiaduje się od nas ,że to co on sprzedaje może służyć do całkiem innych celów:).

Ale odpowiadając na pytanie .: jeżeli pomalowałeś tło wykonane z Ceresitu czy innej zaprawy to nie będzie się łuszczyć .Jeżeli jest to żywica to może być problem.

Tła malowane akrylem a wykonane z Ceresitu latami znajdują się w akwarium i się nie łuszczą.

Opublikowano

Widzisz kolego wcale nie mam wątpliwości co do tego co piszę się na forum bo mam większe zaufanie do ludzi na tym forum którzy metodą prób i błędów dochodzą do konkretnych wniosków! Ale zastanawiam się czemu Ci ludzie z marketów tak twierdzą nie znają tematu a wypowiadają się najwięcej i najgorsze że nie przegadasz ich żadnymi argumentami :( Temat tła z zaprawy i styropianu przestudiowałem od A do Z ale chciałem znać opinie innych użytkowników, wyrazili opinie na temat obsługi molochów bo ktoś mi napisał kiedyś idz do marketu a oni wszystko Ci dadzą co Ci będzie potrzebne do pomalowania tła a tu taka BEKA!!! Pozdrawiam

Opublikowano
Ale zastanawiam się czemu Ci ludzie z marketów tak twierdzą nie znają tematu a wypowiadają się najwięcej i najgorsze że nie przegadasz ich żadnymi argumentami

..dlatego trzeba zawsze pamiętać ,że ich wiedza zawodowa w konfrontacji z akwarystyką może być znikoma:) Chyba ,że trafisz na akwarystę:)

Jeżeli jest jak pisałem wyżej to maluj śmiało i ciesz oko z własnego rękodzieła:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.