Skocz do zawartości

Zielony pył, a Military Helmet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...bo one żywią się przede wszystkim okrzemkami. Zielonymi niekoniecznie...!

Oj nie wiem Andrzeju, u mnie wcinają i zielone ;) co prawda mam je przez przypadek i na szczęście tylko dwa (jestem z tych, co lubią glony, ale musiałem ratować te dwie sztuki żeby nie głodowały w pustym akwarium ;) ), ale i tak widzę efekty ich pracy...

Opublikowano
Oj nie wiem Andrzeju, u mnie wcinają i zielone

...dlatego użyłem sformułowania " niekoniecznie":) Bo jednak okrzemki to ich przysmak:) Z zielonymi jest tak jak napisałem..:) A w końcu coś jeść muszą jak brak ich przysmaku:)))

Opublikowano

Mam problem z glonami ale nie wiem jekiego rodzaju zaczynaja sie pojawiac na szybach i podlozu. Jak mozna z nimi walczyc mozna dolozyc do akwa glonojada czy slimaki beda lepsze prosze pomozcie

Opublikowano

To nie jest tak, że się założy akwarium i już. Ono nie będzie sobie żyło własnym życiem. Szyby trzeba czyścić, dno chociaż od czasu do czasu odmulać, płukać gąbki i podmieniać wodę.

Glonojada nie wpuszczaj bo co on będzie miał za życie w tych warunkach.

Opublikowano

Można się jeszcze pogodzić z tym, że w naszym surowym biotopie gdzie nie ma roślin zawsze będą towarzyszyły glony. Jeżeli za często musisz przecierać szyby to można ograniczyć świecenie lub zmniejszyć ilość światła.

Zapytaj w dziale GLONY o Twój glon.

Jak to okrzemki i Ci przeszkadzają to wpuść ślimaki MH.