Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Znalazłem jedynie takie okleiny czarne, z jakimiś pręgami drewnianymi czy coś. Taki wzór starych mebli czarnych. bleh

......są typowe akwarystyczne z własnym klejem ( jak nalepki ) . Nawet gdzieś tutaj na forum są linki .Zobacz w swoim najbliższym akwarystycznym..Nie kupuj tylko takich do których trzeba klej dokupić . A jak nie to szukaj na Allegro.... Może ktoś Ci tu podrzuci link bo z tego co pamiętam to jest nawet opisane jak ją kleić.

Folia ORACAL High Performance CZARNY MAT 20x100 cm (4733453776) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img16.allegroimg.pl/photos/400x300/47/33/45/37/4733453776@@AMEPARAM@@16@@AMEPARAM@@47/33/45/37@@AMEPARAM@@4733453776

O tej folii pisałem.
Opublikowano
......są typowe akwarystyczne z własnym klejem ( jak nalepki ) . Nawet gdzieś tutaj na forum są linki .Zobacz w swoim najbliższym akwarystycznym..Nie kupuj tylko takich do których trzeba klej dokupić . A jak nie to szukaj na Allegro.... Może ktoś Ci tu podrzuci link bo z tego co pamiętam to jest nawet opisane jak ją kleić.

Folia ORACAL High Performance CZARNY MAT 20x100 cm (4733453776) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. O tej folii pisałem.

hmm błędnie założyłem, żeby szukać czegoś takiego w sklepach z tapetami, obi itp ale dzięki, to może być to i jeśli nie znajdę czegoś równie dobrego w zoologu to pewnie zamówię.

Raczej traci ;-) !

"taki jak zamierzałem" :D jakoś nie jestem entuzjastą okrzemek, a fe.

Opublikowano
hmm błędnie założyłem, żeby szukać czegoś takiego w sklepach z tapetami, obi itp ale dzięki, to może być to i jeśli nie znajdę czegoś równie dobrego w zoologu to pewnie zamówię.

...tylko pamiętaj aby były samoprzylepne! Bo często takiego określenia używają w sklepie ale myślą o takich do których musisz dokupić klej .A ta jest z naklejką którą zrywasz, wcześniej zraszasz tylną szybę zraszaczem z w którym jest 100 ml wody o i drobinę płynu do mycia naczyń i tak samo zraszasz tę część folii z której zerwiesz papier zabezpieczający. Kładziesz mokra folię na szybę i swobodnie wtedy możesz ją przesuwać po szybie. Jak jest ok to wyciskasz wodę z pomiędzy folii i szyby jakąś kartą kredytową, dowodem osobistym czy po prostu linijką .Ewentualne bąbelki możesz przekłuć igłą.Jak wyschnie to trzyma bardzo mocno .A gdybyś kiedyś wpadł na pomysł zerwania jej i naklejenia innej to zerwiesz bez problemu. I nie pozostawia potem kleju na szybie:)

Zamiast folii możesz też dać do środka spienione czarne PCV:)

Opublikowano

Wybierz się do jakiejś firmy , która robi reklamy, naklejki i zamów u nich tą folie. Ja tak zrobiłem kupiłem folie taką samą jak na tej aukcji tyle że o wymiarach 200x100 i zapłaciłem 30zł także o wiele taniej niż proponują na tej aukcji

Opublikowano

Panowie ja naprawdę nie wiem po co takie kombinacje. Fakt że w takim małym szkiełku jest nie za wiele miejsca, nie mniej jednak włożenie do środka 1 czy 3mm czarnego spienionego pcv nie spowoduje że tego miejsca ubędzie w jakiś znaczący sposób.

• 9 miesięcy temu...