Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prezentuje swoje akwarium 152l wcześniej była Tanganika z N. brichardi ale cała rodzina znalazła nowe lokum więc teraz przyszedł czas na jezioro Malawi akwarium po restarcie czekam aż dojrzeje

Akwarium: 145x30x35 cm

Filtracja: Tetra Tec 700(bedzie hw 303b 1400) i Turbo 500 jako mechanik

Oświetlenie: Naświetlacze led 2x10w

Podłoże: Piach kwarcowy i Serpentynit

Obsada: w planach

Pseudotropheus saulosi 3x8 lub

Pseudotropheus saulosi 1x3 i Iodotropheus sprengerae 1x3

Lub coś innego

Sam nie wiem szukam szukam i doszukac sie nie mogę co by było odpowiednie w takim małym akwarium

222.jpg

111.jpg

333.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o obsadę to pytaj i zakładaj temat w dziale o obsadach bo tutaj tylko sie witamy i przedstawiamy swoje małe jeziorka ;-)

Opublikowano
Witam ziomka, zbiorniczek ma klimat, mi się podoba. Gdzie chcesz kupić obsadę?

Brzeszcze jest gość na OLX co ma wybór w rybach

Opublikowano
Brzeszcze jest gość na OLX co ma wybór w rybach

Też go znalazłem kiedyś tam,niestety mało jest info o jego rybach :(

Nie omieszkaj napisać o nim jeżeli się zdecydujesz u niego kupić ryby.Oprócz wyżej wspomnianego Tan-Mal'a mamy blisko do Trzebini do Malawiana,w Katowicach jest p. Karol z Aquarium-Fish-polecam,kilka razy u niego kupowałem ryby,wszystko ok.W Świętochłowicach jest też koleś,na OLX ma nick kris,na Allegro kekson,podobno również nie najgorsze na pyski.Zdaje sie że kilka osób z forum kupowało i było zadowolonych.Co jakiś czas widziałem też sprzedawce Saulosi z Tychów,obecnie nie widzę jego ogłoszenia na OLX.

Opublikowano

Brzeszcze nie polecam i to zdecydowanie.

Sprzedaje moje spostrzeżenie z wizyty u tego "pseudo-akwarysty". Mając na uwadze bogatą ofertę tego Pana pokonałem ok.130 km i spotkałem się z hodowcą. Widok 2 akwa, w tym jeden z rybkami przeszedł moje oczekiwanie. Większość ryb oferowanych do sprzedaży na portalach nie posiadał. Akwarium zastałem z rybami wygłodzonymi, z objawami niepokojącymi (żeby nie wspomnieć po prostu zaniedbanymi). W akwarium jak wspomniałem jednym z litrażem ok. 500 litrów, miały się znajdować wszystkie oferowane gatunki. Masakra, pomieszane biotopy, malawi i tanganika. Z moich obserwacji wynikało, ze osoba posiada do sprzedaży w 80% samce. Moje spostrzeżenia idą w kierunku skupu samców na portalach(czasami ludzie pozbywają się agresywniejszych ryb) i późniejszej odsprzedaży. Żeby mnie ktoś nie posądzał o agitację nie napiszę, gdzie później rybki zdecydowałem się kupić. Ale, tak jak wspomniałem uważajcie na ogłoszenia i zdecydowanie odradzam.

Opublikowano
Brzeszcze nie polecam i to zdecydowanie.

Sprzedaje moje spostrzeżenie z wizyty u tego "pseudo-akwarysty". Mając na uwadze bogatą ofertę tego Pana pokonałem ok.130 km i spotkałem się z hodowcą. Widok 2 akwa, w tym jeden z rybkami przeszedł moje oczekiwanie. Większość ryb oferowanych do sprzedaży na portalach nie posiadał. Akwarium zastałem z rybami wygłodzonymi, z objawami niepokojącymi (żeby nie wspomnieć po prostu zaniedbanymi). W akwarium jak wspomniałem jednym z litrażem ok. 500 litrów, miały się znajdować wszystkie oferowane gatunki. Masakra, pomieszane biotopy, malawi i tanganika. Z moich obserwacji wynikało, ze osoba posiada do sprzedaży w 80% samce. Moje spostrzeżenia idą w kierunku skupu samców na portalach(czasami ludzie pozbywają się agresywniejszych ryb) i późniejszej odsprzedaży. Żeby mnie ktoś nie posądzał o agitację nie napiszę, gdzie później rybki zdecydowałem się kupić. Ale, tak jak wspomniałem uważajcie na ogłoszenia i zdecydowanie odradzam.

Każda opinie jest dobra.nie byłem nie widziałem aż z ciekawości się przejadę mam ok 10km. Zobaczyć można :) Widziałem już 2 takich "chodowców" co mieli mix ryb w akwariach i ciężko by było tam wybrać gatunek żeby się nie pomylić(oni sami mieli problem z tego co się zorientowałem)