Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie,mam pytanko jak w temacie,od jakiegoś czasu 2 pyski( poniżej fotka)dziwnie się zachowują tzn,stroszą grzbiety tak jakby dostawały drgawek i ganiają się w kółko,czy ktoś może wyjaśnić to zachowanie?dodam iż pyski yellow też czasami tak robią. Malawistą jestem od niedawna,wiec proszę o wyrozumiałość i jak najlepsze wytłumaczenie:D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb4213d74b5990d3.html

chciałbym się także upewnić czy to parka saulusi

Opublikowano

To najzwyklejsze przepychanki. Te pyszczaki to raz że są za młode na tarło to dwa różne gatunki. Koledzy potwierdzą identyfikację, ale w galerii gdzie serdecznie zapraszam.

Opublikowano

a gdzie mam dodac fotki i spytać sie o gatunek?u mnie tzn na ślasku pyski w akwarium sprzedawane sa jako:pyszczaki mix:/kupiłem je jak były małe i jeszcze nie tak wybarwione i byłem pewny ze to samiec soulusi:/

Opublikowano

Apelowałbym jednak o zwracanie uwagi na nazwy gatunków. W tych kilku postach wystąpiły: saulusi, soulusi, sulosi i socolifi. Żadna wersja nie jest prawidłowa. :rolleyes: Wystarczy przeczytać napisanego posta przed wysłaniem, żeby uniknąć pomyłek w pisowni.

Sorry za to "moderatorskie" OT, ale wydaje mi się, że to istotna kwestia, zwłaszcza jeśli czytają to osoby początkujące w tematyce Malawi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.