Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czekam na odpowiedz z tan-mal"a czy dostępny jest pseudotropheus flavus, jeśli nie to malawian ma na pewno. Jednak wolał bym wszystkie rybki od jednego hodowcy kupić. Dlatego zobaczymy co napisze TAN-MAL. Swoją drogą jakbym zdecydował się na

-labidochromis mbamba Bay F1

-labidochromis caeruleus yellow F1

-Cynotilapia axelrodi F1

To jak powinna wyglądać dieta dla takiej obsady?

-- dołączony post:

Okazało sie, że sporo rybek o których pisałem aktualnie nie ma w ofercie tan-mal, tak jak mówiłem cały zakup chce od jednego hodowcy, jako że od samego początku najbardziej zależało mi na pseudotropheus demasoni, zdecydowałem sie na układ:

- pseudotropheus demasoni F1

- iodotropheus sprengerae F1

- pseudotropheus saulosi F1

Mam nadzieje ze podjąłem dobry wybór i obsada będzie cieszyć przez długie lata:)

Opublikowano

Mi najbardziej zależy na hodowli demasoni, aczkolwiek nie mówię że na siłę muszęgo mieć. Saulosi będzie dla kontrastu 1 samiec 4 samice, do tego pyszczak rdzawy. Mam nadzieje ze będzie ok.

Ewentualnie zamiast demasoni, labidochromis mbamba bay, a wtedy zamiast saulosi, yellow, a rdzawy zostanie. Sam nie wiem :)

Opublikowano

To zostaw demasoni i rdzawego a zamiast saulosi daj sobie Msobo magunga kolor samicy też żółty a samiec ładniejszy niż saulosi przy tym są większe więc demonki ich nie zdominują. Ja je mam razem i jestem zadowolony.

Opublikowano

Niestety obu tych gatunków które proponujecie TAN-MAL aktualnie nie posiada. Decyzje póki co mogę zmienić, na chwilę obecną, napewno wszystkie są, wieć mogę wybrać jeden z dwóch zestawów w dowolnej kombinacji, pamiętając o tym że demon nie może mieszkać w jednej wodzie z Yellow, więc opcje są takie:

A

- pseudotropheus demasoni F1

- pseudotropheus saulosi F1

B

- pseudotropheus mbamba bay F1

- labidochromis caeruleus yellow

Opublikowano

Witam,

Decyzja ostatecznie padła na Saulosi, rdzawego, i mbamba bay. Wraz z rybkami zamówiłem 4 rodzaje pokarmu O.S.I, jutro wrzucę fotki rybek. Natomiast mam pytanie odnośnie wpuszcZenia rybek do mojego zbiorniczka, jak powinno wyglądać taki start??