Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakieś szanse są że miejsce się wypełni rybami ,ale głównie chodzi mi oto że płasko z tyłu i płasko na dole .To nie krytyka tylko moje odczucie że przestrzeń się marnuje ,poszukaj ze dwa wysokie kamyki , włóż do akwarium i zobaczysz czy mam rację .

Ciężko znaleźć takie otoczaki,ale można coś z nich spróbować usypać.

Opublikowano

Popieram LechaPl , koniecznie trza zapodać coś wyżej. A tzw. otoczaków wysokich można znleźć do oporu na przeróżnych żwirowniach piaskarniach itp. Przeca otoczak nie zawsze jest jajowaty ;-).

Opublikowano

Gareth ,ważne to jest żebyś miał dzieci zdrowe pięniądze zarobione dostał itp ,jeśli się tobie podoba to git ,nikt Cię nie zmusza do przebudowy wystroju .

Opublikowano
Powiedzcie mi szanowni koledzy dlaczego to jest takie ważne żeby było wysoko?

Bo poza rybami otwartej toni wody - zdecydowana większość pyszczaków to ryby trzymające się skał i dna . Jeśli skały są niziutkie to także ryby " latają nisko" i dlatego ci koledzy piszą że pustawo, bo już z góry wiedzą na podstawie wysokości skał w baniaku gdzie będą ryby pływały.

Jak im zrobisz na dwu krańcach baniaka wysokie skały to będą "latały wysoko" między tymi wierzchołkami. Ale jak tobie się tak podoba to nie problem, sam z czasem i tak będziesz dochodził do optymalnego wystroju biorąc pod uwagę powyższe i swoje upodobania ale także cyrkulację wody i złogi gówienek na dnie.:D więc daj na całym dnie podkładkę z cieniutkiego styropianu lub pcv by móc w przyszłości to wszystko przestawiać dowolnie i po sprawie.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Masz ryby z rodzaju mbuna,co znaczy tyle co ryba skalna,która uwielbia się chować i pływać w szczelinach, grotach itp.Układając wysoko nie zmniejszasz a zwiekszasz im przestrzeń życiową.

• Dziękuję 1