Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanko czy da sie zamontować tło strukturalne przy aktualnie działającym zalanym zbiorniku czy trzeba spuszczac wode i na kleju przyklejać??

Opublikowano

...da się!! Ale spuść tyle wody ile możesz a łatwiej będzie Ci je włożyć. Jeżeli włożysz tak prawie na styk między dno a wzdłużne wzmocnienie to panujące hydrostatyczne ciśnienie przyciśnie je do szyby i będzie oki. Ale korzystając z tego ,że masz w danym momencie spuszczoną wodę ja bym je punktowo w kilku miejscach jednak przykleił..Tak na wszelki wypadek. A gdybyś nie przyklejał punktowo to i tak będzie się trzymać... A punktowo dlatego ,że w razie czego łatwo ten silikon odkleić od szyby bez jej rysowania:)

..ale "sajgon" i tak Cię nie ominie !!

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dario jakie tło chcesz wpakować do akwarium ? Bo jak to co rozmawialiśmy o tym na czacie ( wromaka płaskie ) to wystarczy wsadzić je i lekko przygnieść kamieniem i po sprawie. Zresztą z wklejeniem go jest problem bo nie przylega on bokami do szyb, jedynie tylko spodem. Tła te sa ciężkie i nie ma co kombinować tak miałem j.w. i było Ok.

Opublikowano

No to właśnie Dareczku o takim tle pisałem. Nic nie trza przyklejać. Wkładać i lekko przygnieść kamieniem i to wcale nie za mocno i po kłopocie.

• Dziękuję 1