Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ściągnałem do domu moje nowe 183cm akwarium i że jako ma zamontowane belki wzmacniające ,zastanawiam się jak zainstaluję wszystkie rurki od filtrów.Na rogach ma co prawda małe wycięcia ale tam to jedynie wąskie rurki od eheima wejdą , a z fx5 będzie problem. Zapewne mieliście podobny problem i wiecie jak go rozwiązać , moglibyście podzielić się wiedzą, z góry dziękuje!!!

8be3.jpg

Gość pemergency
Opublikowano
Witam, ściągnałem do domu moje nowe 183cm akwarium i że jako ma zamontowane belki wzmacniające ,zastanawiam się jak zainstaluję wszystkie rurki od filtrów.Na rogach ma co prawda małe wycięcia ale tam to jedynie wąskie rurki od eheima wejdą , a z fx5 będzie problem. Zapewne mieliście podobny problem i wiecie jak go rozwiązać , moglibyście podzielić się wiedzą, z góry dziękuje!!!

8be3.jpg

Możesz zostawić samą końcówkę wylotową na tym karbowanym wężu, przełożyć przez wzmocnienie i w środku przyczepić przyssawką do szyby (taką do mocowania termometrów). A jak masz jakieś sztywne wyloty to można przeciąć koanko w połowie i dać rurkę dystansową w środek.

-- dołączony post:

Gdzie baniak zamawiałeś, jeśli można spytać?

• Dziękuję 1
Gość pemergency
Opublikowano
Ja teraz w nowym akwarium zasys i wylot z kubła zrobiłem na systemie nibco ( to samo rozwiązanie jak w narurowcu ).

w uk można wszystko ładnie bez klejenia na systemie push fit zrobić

Gość pemergency
Opublikowano
Heh , a my jesteśmy w Polsce ;-) !

heh, ale kolega piotrekwro jest w UK ;) !

Opublikowano

Właśnie nie mam pojęcia o takich filtracjach , dlatego raczej muszę zostać przy kubłach,do push fitów mam nawet świetny dostęp do rurek także ale oprócz tego to nie mam zielonego pojęcia co z czym się je.