Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę polecić Aquael Comfort Zone Gold. Ja mam 300W w 240l, myślę, że wystarczyłaby 250-ka (tym bardziej do 200l). Dobrze trzyma nastawy temp. i jest ciemna, dzięki czemu nie rzuca się w oczy w zbiorniku (nie zawsze jest możliwość ukrycia, położenia za skałami itp.). Cenowo moim zdaniem przyzwoicie w stosunku do jakości. Ogólnie polecam.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Na sąsiednim forum z Aquael Comfort Zone Gold są niezłe problemy. Przepalają się,tłuką itd. W wielu sklepach je w tej chwili odradzają,bo wyszła felerna partia także radzę trzymać się od niej z daleka. Z moją było to samo.Polecić mogę Aquael Easy Heater.Posiadam ją od 2 lat i żadnych problemów.

Pozdrawiam

Opublikowano

Polecić mogę Aquael Easy Heater.Posiadam ją od 2 lat i żadnych problemów.

Pozdrawiam

Znalazłem tylko 150W a to za mała na 200l. Są większe?

Opublikowano
Na sąsiednim forum z Aquael Comfort Zone Gold są niezłe problemy. Przepalają się,tłuką itd. W wielu sklepach je w tej chwili odradzają,bo wyszła felerna partia także radzę trzymać się od niej z daleka. Z moją było to samo.Polecić mogę Aquael Easy Heater.Posiadam ją od 2 lat i żadnych problemów.

Pozdrawiam

Mnie sam sprzedawca odradził Aquaela bo ma mnóstwo reklamacji.

Kupiłem nie wiele drożej najnowocześniejszą technologicznie grzałkę na rynku.

Hydor Theo - grzałka polimerowa nadrukowana na folii bez żadnych drutów ani ceramik, do pracy w pionie i w poziomie. Produkt europejski nawet uchwyty super przemyślane i czarna.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Mnie sam sprzedawca odradził Aquaela bo ma mnóstwo reklamacji.

Kupiłem nie wiele drożej najnowocześniejszą technologicznie grzałkę na rynku.

Hydor Theo - grzałka polimerowa nadrukowana na folii bez żadnych drutów ani ceramik, do pracy w pionie i w poziomie. Produkt europejski nawet uchwyty super przemyślane i czarna.

Fajnie wygląda i chyba mała jest jak na 200W

Opublikowano
Fajnie wygląda i chyba mała jest jak na 200W

kolego wygląd to najmniej istotna cecha grzałki - przynajmniej dla mnie.

Liczy się technologia, niezawodność, bezpieczeństwo i jakość wykonania.

Te grzałki jako jedyne są wykonane w technologii PTC.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grza%C5%82ka_PTC

Jako element grzejny jest wykorzystany polimerowy pozystor nie rezystor.

Nawet jak zawiedzie precyzyjny regulator temperatury lub skleją się styki to grzałka nie da się przegrzać - nie ugotujesz rybek. W miarę jak rośnie temperatura to jej moc spada.

Ja kupiłem już dwie jedna 200W a teraz drugą 300W ta ma prawie 40cm. i dobrze bo na dużej powierzchni oddaje ciepło do wody.

Mam zaufanie do wyrobów włoskiej firmy Hydor tak do najekonomiczniejszych pomp jak i grzałek.

Tu masz przykładową aukcję z mocami i wymiarami tych grzałek.

GRZAŁKA HYDOR THEO 200W Z TERMOSTATEM AKWARIUM (4295228280) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/42/95/22/82/4295228280@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@42/95/22/82@@AMEPARAM@@4295228280