Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam na imię Darek zafascynował mnie trochę ten biotop Malawi więc postanowiłem założyć własny.

Akwarium 240L , filtr JBL 900 dwa kosze z ceramiką reszta standard, drugi filtr wewnętrzny aquael circulator 2000 z gąbką, trochę czerwonego piaskowca, Oświetlenie 6 modułów led samsunga i niebieska taśma led.I muszę jeszcze pomyśleć nad zasłonięciem filtrów i tłem.

Zastanawiam się czy nie dałem za dużo tych modułów, wszelkie sugestie i komentarze mile widziane.

post-14050-14695717615099_thumb.jpg

post-14050-14695717624357_thumb.jpg

Opublikowano

Witaj,

nad tłem pomyśl jak najszybciej, bo bez niego prezentuje się kiepsko. Wystarczy choćby czarna fototapeta na tył z zewnątrz i od razu zbiornik wiele zyska. Ja poza tym dorzuciłbym ze 2-3 większe i wyższe skały po bokach, co pozwoliłoby ukryć filtry. Prócz tego dolałbym wody. Jednak podstawowa sprawa, to niestety niewłaściwy dobór obsady do tej wielkości zbiornika. Ale o to pytaj w odpowiednim dziale.

Opublikowano

Dzięki za komentarze co do obsady to wiem że fatalna ale mnie nie było trochę w domu i żona naznosiła ryb:o no i to tło to fakt muszę zrobić, tylko zastanawiam się czy dać jakiś kamień żeby zasłonić filtr czy dołożyć Cryptocoryne przed filtrem taką spora. Widziałem już coś takiego i fajnie to wygląda.

Opublikowano

Te żółte to saulosi? Jakbyś chciał się pozbyć to daj znać.

Akwarium ma potencjał. Możesz zrobić coś fajnego małymi nakładami. Czarna folia na tył i jakieś gnejsy albo inne wysokie kamienie. Do tego roślinka jaka Ci się podoba i już masz super efekt.

Opublikowano
Te żółte to saulosi? Jakbyś chciał się pozbyć to daj znać.

Akwarium ma potencjał. Możesz zrobić coś fajnego małymi nakładami. Czarna folia na tył i jakieś gnejsy albo inne wysokie kamienie. Do tego roślinka jaka Ci się podoba i już masz super efekt.

Malawi także wita kolegów Luki987 i Kalbara - tu chyba nie ma wątpliwości kto wita.

ed3c4607ea05f4eb.jpg

Opublikowano

U mężczyzn zawsze z kolorami - na bakier :)

My wszystkie jesteśmy red coral F1 a tam za szybą jest ludz:D

Pokaż żonie lub dziewczynie, każda powie że to kolor koralowy a nie pomarańczowy, a tym bardziej nie żółty.