Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kubełek mam w wiadrze 30 litrów na delikatnym podwyższeniu a na zasysie mam otwór w rurze 1 cm pod powierzchnią wody. Jak woda zacznie wyciekać z kubełka to trafi do wiadra a układ się zapowietrzy zanim wiaderko będzie pełne. Do tego zrobiłem sobie sygnalizator wycieku i jak w wiadrze pojawi się woda to zaczyna piszczeć.

Raz zapiszczało dlatego niedługo będę miał kaseciaka takiego jak poleca Decorativo a kubeł będzie szedł na sprzedaż.

Opublikowano
Raz zapiszczało dlatego niedługo będę miał kaseciaka takiego jak poleca Decorativo a kubeł będzie szedł na sprzedaż.

A jaki masz kubeł? bo mój Umnimax 250 przez ponad 5 lat nie uronił ni łezki ;).

Opublikowano

jbl e900 ale kupiłem używany, uszczelki wymieniałem dociskałem i nic nie pomaga. Czasami przy podmianach potrafi puścić ale jak nie puści przy podmianie to już nie puści.

Kaseciak będzie też ze względu na wydajność

Opublikowano

Ponieważ nie mieszkam w Polsce muszę wybrać między Eheim 2075 lub 2076 i fluval 406. Prosiłbym o pomoc, w doborze filtra łatwiejszego w obsłudze będzie robił za mechanika i czym taki filtr wypełnić (biolog to fluval 305 w którym: 1 koszyk ceramika eheim, 1 koszyk gryz koralowy, 1 koszyk matrix).