Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Małże które kupuje są pakowane próżniowo i mrożone. Po rozmrożeniu maja ,,przyjemny" zapach żadnego smrodu i innych podejrzanych cudactw więc jestem spokojny o ten pokarm ;-).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odkopie suchara i napiszę jak pozyskuję świeżą rybę którą czasem podaję . Do moich wynalazków stosuję dorsza, łososia, śledzia, ryby zawsze pochodzą prosto z kutra. Jednak rano kupując dorsza z kuwety można już odróżnić tego świeżego od tego mniej świeżego mimo że pochodzą z jednej sieci. Dzieje się tak latem, gdy rybacy wystawią sieci wieczorem a zwijają nad ranem, te które wpadną wieczorem są mniej świeże i są wyczuwalnie miękkie. Tak pozyskane świeże ryby mrożę i nie ma możliwości aby po rozmrożeniu dziwnie pachniały.. Następnym etapem psucia się ryby to oczy, bo ryba psuje się od łba.( Dlatego w hipermarketach ryby sprzedaje się bez głów, aby się nie psuły) :D nie polecam.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Panowie/Panie jak jest z tymi pokarmami liofilizowanymi.?Zamierzam zakupić tego trochę do mojej obsady jako 50/50 podstawowy pokarm.Czy ktoś tego stosuje i czy to faktycznie takie wartościowe, czyste i dobre żarcie?

Opublikowano

Od ok.3 lat stosuję artemie i tubifex premium w początkowej fazie razem z mrożonkami co było dużą pomyłką za którą zapłaciły Moje ryby :( .Od czasu kiedy stosuję tylko liofilizowany żadnych chorób,ryby dobrze wybarwione,prawidłowej budowy,minusów nie zauważyłem no może po za tym,że uwielbiają to wcinać- więc według Mnie spoko rozwiązanie ;) .

Opublikowano

Ja karmie artemią co Adam podał dodatkowo jeszcze kryll w całości. Właśnie z tego sklepu. Dopiero przez kilka miesięcy ale żadnych negatywnych skutków. Moim zdaniem nie patrząc na cenę to pokarm idealny. 100g produktu to wcale nie tak mało. Ja stosuje do swoich wszystkożerców wymieszanymi z roślinożercami. Przez co starcza mi paczka 100g na bardzo długo. Świetna też baza albo dodatek do własnoręcznych mixów.

Opublikowano

Ja polecam szczególnie kryll. Ładnie wybarwia czerwony kolor. Jedyny minus liofilizowanego pokarmu jaki do tej pory zauważyłem to to, że pływa po powierzchni i nie tonie, więc ryby pobierające pokarm z dna mają na początku kłopot zanim się dostosują do sytuacji ;) W mixie ten problem znika.