Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa pytania... 1/ Posiadam pokarm Tropical Spirulina Super Forte 36% i O.S.I. Spirulina Peellets .Którego się pozbyć ? A może używać jeden i drugi?

2/ Który odstawić z tych dwóch; Tropical Krill Gran czy New Life Spectrum All Prurpose Formula ? Czy podawać jeden i drugi? Pokarmy te są z przeznaczeniem w moim przypadku dla ryb roślinożernych.

Opublikowano
Mam dwa pytania... 1/ Posiadam pokarm Tropical Spirulina Super Forte 36% i O.S.I. Spirulina Peellets .Którego się pozbyć ? A może używać jeden i drugi?
Używać obu jako pokarmy podstawowe.

2/ Który odstawić z tych dwóch; Tropical Krill Gran czy New Life Spectrum All Prurpose Formula ? Czy podawać jeden i drugi? Pokarmy te są z przeznaczeniem w moim przypadku dla ryb roślinożernych.

Jak dla roślinożernych to tego tropikalowskiego kryla bym sobie darował.

Jako balast dał raz w tygodniu kostkę artemii czy rozwielitki.

NLS ponoć mogą wcinać wszyscy ;) nie stosowałem.

• Dziękuję 1
Gość pemergency
Opublikowano

Ja karmię NLS cichlid formula i Thera+, podaję to zarówno roślinożernym jak i mięsożernym yellowkom, które z resztą uwielbiają ten pokarm.

Nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych a tylko same pozytywy.

Zostało mi jeszcze sporo spiruliny JBL i Super forte tropicala, więc również ją podaję raz dziennie (wieczorem).

Myślę, że powinieneś zostawić sobie obie spiruliny i podawać naprzemiennie, a ten Tropical Krill Gran bym sobie darował.

Opublikowano

Wszystkie karmy które masz stosuj. Akurat masz z tropicala te które stosuje osobiście i najwyżej cenie. Spiruline przestałem używać w domu gdy przeszedłem na osi jednak w klubie nadal nią karmię. Każdy tropicalowski pokarm kriil obojętnie czy w postaci płatków czy granulatowy jest dobrym pokarmem. Jak je zużyjesz to kupisz w zależności od zasobności portfela tańszą lub droższą markę. Wyrzucanie jednak tych 2 karm byłoby bez sensu bo to akurat 2 chyba najlepsze karmy tropicala. Może nie na poziomie osi czy nf ale karmy które kupuję a pyski wręcz się o nie zabijają i spożywają chętniej niż wiele innych karm.

• Dziękuję 1