Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uważam że klek do pvc jest właściwy a gdzieś tam dawałem link do śrubunków ( przelotów:), dużo łatwiejszy montaż oraz pewność szczelności.

Szybkozłączka śrubunek osmoza 1/4*1/4 wężyk GRATIS (4660790481) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/46/60/79/04/4660790481@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@46/60/79/04@@AMEPARAM@@4660790481

Opublikowano

Widzę, że część osób puszcza absorber bez prefiltra, pobierając wodę bezpośrednio z akwarium....:shock: Takie pytanie, do osób mających taki układ:

Nie zapychają wam się gąbki w absorberze? :confused:

Opublikowano

Ścianka cieńka w materiale i nie ma oparcia jeśli nad akwarium to spoko ale jak pod ......

Ja osobiście mam podłączone z narurowca i jest pod akwarium tak jak narurowiec i uważam że to dobra opcja. Nie ma mowy o nieszczelności . Złączki osmozy są używane najczęściej pod zlewozmywakiem w kuchni i są pod ciśnieniem z wodociągów a samo klejenie rury 75mm PVC ma taką powierzchnie sklejania że z 10 barów wytrzyma .

Opublikowano
Nie wiem czy są takie osoby. Musi być jakaś filtracja przed blokiem. U mnie zanim woda trafi do filtra przechodzi przez gąbkę i wate filtracyjną.

marek_z_81, no właśnie Ciebie chyba miałem na myśli - trochę tak to wynikało z Twojej fotki ;) Przynajmniej ja tka to odebrałem :) Jak często czyścisz prefiltry przy tak niskim przepływie?

Opublikowano
marek_z_81, no właśnie Ciebie chyba miałem na myśli - trochę tak to wynikało z Twojej fotki ;) Przynajmniej ja tka to odebrałem :) Jak często czyścisz prefiltry przy tak niskim przepływie?

Pajączku mam tez tak jak Marek i po tygodniu gąbka na prefiltrze w ogóle nie była brudna, przynajmniej optycznie. Oczywiście oprócz tej gąbki w samym bloku znajdują się również dodatkowe gąbki.

• Dziękuję 1