Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może problem tkwi w peszlu. Ja będę miał dcp 5000 i dam wąż 40mm. Nie słyszałem aby ktoś narzekał na te pompy, więc możesz spróbować wymienić wylot

Opublikowano

Ale to nie warczy. Jak już ruszy to pracuje elegancko. Problemem jest moment startu, który powoduje ruch pompy i peszla, a co za tym idzie może wpłynąć na stabilność kasety

Opublikowano
22 godziny temu, MaciekMaciek napisał:

Hej mam pytanie do posiadaczy kaseciaków z wylotem z peszla. Po dzisiejszych testach mam pewną obawę. Mam pompę jebao z funkcją feed po jej włączeniu obieg ustaje, natomiast problem pojawia się przy ponownym załączeniu. Ciśnienie wody jest na tyle duże że rzuca całą pompą a do tego peszlem. Zastanawiam się czy za którymś razem to się nie wywali 😕

Zamiast peszela użyj plastikowych rurek z których koledzy kleją narurowce, no i po kłopocie ;)

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Tu masz foto jak mam zrobiony wylot na rurkach i kolanku PCV. Zero problemów, co prawda inna pompa, ale chodzi o zasadę :)

IMG_20190228_163329.jpg

Edytowane przez luck83
  • Lubię to 1
Opublikowano
17 godzin temu, luck83 napisał:

Tu masz foto jak mam zrobiony wylot na rurkach i kolanku PCV. Zero problemów, co prawda inna pompa, ale chodzi o zasadę :)

IMG_20190228_163329.jpg

@luck83 jakich wymiarów masz otwory wlotowe do kasety? Głównie chodzi mi o ich wysokość i wysokość całej kasety. Ja zrobiłem otwory 10cm wysokie przy kasecie 40cm i zastanawiam się czy zmniejszać czy zostawić.