Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, orientuje się ktoś gdzie dostać gąbki na wymiar?

po przestudiowaniu tematu powstał mój kaseciak na falowniku jvp i teraz brakuje mi tylko odpowiedniej gradacji gąbki, a sprzedawca polecany na forum ma zawieszone konto na allegro :D

Opublikowano

Z tego co się orientuje to już i tak by Ci nie docięli na wymiar, jakiś czas temu zawiesili tą usługę.

Pozostaje ci kupno większej i samodzielne docięcie, co swoją drogą nie jest zbyt skomplikowane.

Opublikowano
1 minutę temu, Kubeq napisał:

Z tego co się orientuje to już i tak by Ci nie docięli na wymiar, jakiś czas temu zawiesili tą usługę.

Pozostaje ci kupno większej i samodzielne docięcie, co swoją drogą nie jest zbyt skomplikowane.

myślę że ogarnę docięcie samemu, chodziło mi raczej o wygodę, u siebie na miejscu na przykład nie dostałem 45ppi od ręki :D

Opublikowano

Mam pytanie czy u was w akwarjach chodzą same kaseciaki czy sa wspomagane jeszcze innymi filtrami lub falownikami ?  Ja mam sam ksaeciak  na jvp 102 i dawał rade sam ale od jakiegoś czasu troche syfu zostaje na piasku. I nie wiem czy wsadzić do niego mocniejszy falownik czy moze dolozyc falownik by ruszyl ten syf z dna  

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy jest różnica jeśli chodzi o kaseciaka napędzanego falownikiem a pompą ( ja mam napędzany pompą ) , ja stosuje falownik, który pcha mi wszystkie kupska pod zasys kaseciaka. Wiadomo jakieś gówienko zawsze się gdzieś zawieruszy ale z czasem trafia pod zasys, bez falownika miałem w kilku miejscach sterty kup. 

Edytowane przez Kubeq
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam do zagospodarowania akwarium 80x40x50. Widoczne jest ono na przelot. 

Czy ktoś ogranięty  w temacie kaseciaka mógłby pomóc w zaprojektowania tego rodzaju filtracji. Kaseciak  musiałby się zmieścić na bocznej ścianie i być na maksa cienki.