Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym chciał aby wylot był od razu za filtrem. Muszę pojechać z pompą do sklepu i zobaczyć czy jest jakaś złączką która będzie pasować gwintem do tego co jest w pompie. Bo jeśli będzie taka to zrobię na rurach 3 kolanka kawałek rury i gotowe.

Opublikowano
Godzinę temu, szczep85 napisał:

Można i tak tylko jak go zagiac aby się trzymał cały czas.

Montujesz na końcu kolanko czy też rzeczony kawałek peszla i po sprawie kierujesz wodę tak jak chcesz. Przymocowanie całości to już taki sam problem jak w przypadku peszla z rurkami prościej bo się nie wyginają ;) 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, adamuskus82 napisał:

Obiecane fotki. 

IMG_20160902_174914.jpg

IMG_20160902_174849.jpg

IMG_20160902_181823.jpg

IMG_20160902_181937.jpg

Właśnie dzisiaj zakupiłam rurki i spróbuje jutro stworzyć coś takiego u siebie ?

Plezi w nawiązaniu do siatki na złoże biologiczne w kaseciaku, będąc dzisiaj w Diskusie przy okazji natknęłam się na woreczki na wkłady filtracyjne Jbl. Kupiłam, żeby przetestować. Z racji tego, że chwilowo mam to w tymczasowym woreczku, którego boję się zostawiać na dłużej ?

20160902_192115.jpg

20160902_192147.jpg

Edytowane przez rosa1986
Opublikowano
13 godzin temu, rosa1986 napisał:

Właśnie dzisiaj zakupiłam rurki i spróbuje jutro stworzyć coś takiego u siebie ?

Plezi w nawiązaniu do siatki na złoże biologiczne w kaseciaku, będąc dzisiaj w Diskusie przy okazji natknęłam się na woreczki na wkłady filtracyjne Jbl. Kupiłam, żeby przetestować. Z racji tego, że chwilowo mam to w tymczasowym woreczku, którego boję się zostawiać na dłużej ?

20160902_192115.jpg

20160902_192147.jpg

Jbl sprzedaje siatki po wloszczyznie po 11:50 ;)