Filtr kasetowy do akwarium
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Vrzechu · Opublikowano
Zakupiłem zaworek z poniższego ogłoszenia. https://allegro.pl/oferta/dlawik-zawor-precyzyjny-3-8-cala-regulator-przepl-6203370887 @yaro ja korzystam z niego przy podmianie wody raz w tygodniu. Nie jest to podpięte na stałe do jakiejś dolewki. Ale możesz go bardzo precyzyjnie ustawić i wykorzystać do różnych instalacji 🙂 -
Przez yaro · Opublikowano
Dla ułatwienia byłbym wdzięczny za link. Mi na pewno się przyda. 3 litry na minutę? To wychodzi ponad 30000 litrów na tydzień? -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Hej 🙂 jeśli kogoś tak jak mnie wkurzało regulowanie przepływu wody przez ustrojstwo za pomocą kranu (a to za mocny strumień a to za słaby) to polecam taki dławik przepływu 🙂 Zakupiłem go na Allegro za całe 25zł. Super sprawa. Poświęciłem jakieś 3 minuty żeby ze stoperem ustawić przepływ na taki około 3 litrów na minutę i zablokowałem zaworek. Później bateria otwarta na maksa a zaworek puszcza tylko taki przepływ jaki mu ustawiłem 🙂 Przeglądałem wątek ale nie natknąłem się na takie rozwiązanie. Jeśli coś przeoczyłem to prośba o zgłoszenie Administracji żeby usunęła ten wpis. -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Podobnych wyliczeń czyli norm branżowych trzymają się producenci zbiorników. Jeżeli masz obawy to możesz sam wkleić lub poprosić przy zamawianiu dodatkową spinkę. Weź tylko pod uwagę to , że dokładając spinkę ograniczasz w pewien sposób pole manewru jeżeli chodzi o wkładanie tła czy dużych kamieni. Ale i na to jest sposób więc tym się nie przejmuj. Jak będziesz potrzebował to się spytaj a doradzimy Tobie. Jeżeli chcesz to możesz sam ja wkleić to już będziesz miał o połowę mniej kłopotów a najwyżej przy wyciąganiu aranżacji. Ale jak już pisałem to żaden kłopot. -
Przez diesel9751 · Opublikowano
Widziałem tę tabelkę ale czytałem ją z nie dowieżaniem -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
@diesel9751rzuć okiem na tę tabelę: https://akwarium.info.pl/artykuly/jaka-powinna-byc-grubosc-szyby-w-akwarium -
Przez diesel9751 · Opublikowano
Czyli mogę walić tą ściane i stawiać co najmniej 200 🙂. Dzieki za odpowiedź 💪 -
Przez lukBB · Opublikowano
U mnie przy 250x80x70 również 12mm, wzmocnienia podłużne + dwie spinki. Klejone przez profesjonalistę, także myślę, że zna się na rzeczy🙂 -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Mam 576l (160x60x60) z 10mm i tylko 1 spinką po środku. Bez przesady.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi