Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też muszę potwierdzić głośną pracę hw304. U mnie słychać go przez zamkniętą szafkę nawet 5 metrów od akwarium. Obracałem już głowicę i nic to nie dało. Dodatkowo gdy podejdę blisko słyszę odgłos przelewanej wody. Czytałem wcześniej opinie i liczyłem na cichą pracę filtra :(

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam też coś dorzucę od siebie :).

Fluval 305 jest słyszalny a po otwarciu szafki chlupotanie wody .

HW303B jest głośniejszy i wpadał w rezonans w szafce dopóki nie postawiłem go na gąbce tapicerskiej i wyciszyłem wnętrze szafki oraz prześwitu dolnej płyty szafki i podłogi w pokoju.

Słuch mam wrażliwy a wcześniej nie dawało mi to buczenie spać echo niosło pomruk korytarzem do sypialni ponad 8metrów....Ale teraz jest ok no i w chinolu nie słychać żadnego chlupotania:).

Jeżeli będziesz miał miejsce w szafce na zrobienie wyciszenia ,to wtedy każdy pewnie będzie dobry,ale chińczyk ma UV i dobrze jednak dmucha w rurę:).

Gość pemergency
Opublikowano
Witam też coś dorzucę od siebie :).

Fluval 305 jest słyszalny a po otwarciu szafki chlupotanie wody .

HW303B jest głośniejszy i wpadał w rezonans w szafce dopóki nie postawiłem go na gąbce tapicerskiej i wyciszyłem wnętrze szafki oraz prześwitu dolnej płyty szafki i podłogi w pokoju.

Słuch mam wrażliwy a wcześniej nie dawało mi to buczenie spać echo niosło pomruk korytarzem do sypialni ponad 8metrów....Ale teraz jest ok no i w chinolu nie słychać żadnego chlupotania:).

Jeżeli będziesz miał miejsce w szafce na zrobienie wyciszenia ,to wtedy każdy pewnie będzie dobry,ale chińczyk ma UV i dobrze jednak dmucha w rurę:).

U mnie chlupotanie było słychać tylko do czasu kiedy się konkretnie odpowietrzył. Kilkukrotne włączenie i wyłączenie z prądu załatwiało sprawę, tak samo w JBL jak i HW, przy czym zaznaczam, że najtrudniej odpowietrza się JBL.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Niestety nie mam porównania z innymi firmami ale mój egzemplarz HW303B pracuje bardzo cicho a po zamnięciu drzwiczek od szafki w której się znajduje jest wręcz bezszelestny. Jego jedyna uwidoczniona wada to bezużyteczna pompka do zasysania wody. Trzeba go ręcznie napełniać 'pod kurek' przed 1szym uruchomieniem i po czyszczeniu bo inaczej nie wystartuje prawidłowo.