Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A jak myślicie o takim połączeniu saulosi, red-red, Pseudotropheus socolofi. Wydaje mi się, że będzie ok. a jak nie to dlaczego?

Witaj

Proszę poczytaj te wątki i może sam dojdziesz do wniosku że red red i socolofi nie nadają się do standardowych 240l.

http://forum.klub-malawi.pl/metriaclima-estherae-red-red-ob-blue-t21492.html

http://forum.klub-malawi.pl/pseudotropheus-socolofi-opis-spostrzezenia-hodowcy-t21357.html?&highlight=opis+i+spostrze%C5%BCenia

Opublikowano
No to w końcu jak z tym red-red? Nadaje się do 240 czy nie? Oczywiście w połączeniu z dwoma innymi gatunkami

Dyskusyjne jest już pielęgnowanie tej ryby w 120 cm zbiornikach, osobiście uważam, że można to robić szczególnie gdy nie planuje się więcej niż 1 samca. Oczywiście współmieszkańcami dla tego pyszczaka nie może być tak silna i terytorialna ryba jak socolofi. Zacytuje swój stary artykuł

"Dominujący samiec, jakby zdając sobie sprawę z własnej przewagi, mniejsze ryby po prostu ignoru

Opublikowano

no ok chyba zrezygnuje z red-red a co powiecie na

"saulusi, mangiano i Labidochromis Hongi SWEDEN"? Nic nie wiem o nich bo nie mogę znaleźć żadnej informacji a wyglądają przepięknie.

Opublikowano

Saulosi i maingano na pewno tak ale hongi to raz sztuczny twór a dwa agresywna terytorialista i może być ciężko połączyć oba z saulosi. Jeziorowych odnmian hongi dotyczy to w tym samym stopniu. Osobiście poszukałbym innej mniej terytorialnej ryby, zwłaszcza że maingano choć inaczej również jest miłośnikiem skał.

Opublikowano
no ok chyba zrezygnuje z red-red a co powiecie na

"saulusi, mangiano i Labidochromis Hongi SWEDEN"? Nic nie wiem o nich bo nie mogę znaleźć żadnej informacji a wyglądają przepięknie.

Jak się zdecydujesz to mogę ci odsprzedać hongi mam 7szt w tym 3 samce a piękne są wybarwienie samca i samicy naprawdę piękne.