benassi Opublikowano 21 Marca 2014 #1 Opublikowano 21 Marca 2014 Witam!Koledzy zwracam sie do was o pomoc w doborze filtracji do zbiornika 540l.Jakie wydajnosci powinny miec filtry aby moc ogarnac zbiornik.Moje typy to unimax700 jako biolog i turbo filter 2000 jako mechanik.Czy takie zestawienie ma sens?Z gory dziekuje pozdrawiam
Konrad-skorpion Opublikowano 22 Marca 2014 #2 Opublikowano 22 Marca 2014 Powinien taki zestaw ogarnąć biologię i pozamiatać kupki. Zawsze możesz dołożyć jakiś cyrkulator. A nie myślałeś o instalacji narurowej?
benassi Opublikowano 22 Marca 2014 Autor #3 Opublikowano 22 Marca 2014 Szczerze mowiac nie zastanawialem sie nad tym.Jak najprosciej zbudowac taki filtr?Moze ktos zna jakies linki bo te ktore ja widzialem pokazuja calosc takiej filtracji a nie sama budowe.Pozdrawiam
Konrad-skorpion Opublikowano 22 Marca 2014 #4 Opublikowano 22 Marca 2014 Najpierw schemat (sporo jest tego na forum) , gospodarowanie miejsca w szafce (najlepiej jak jest na stelażu) , klej, rurki i kolanka, zawory, korpusy. wszystko masz w Praktikerze.
benassi Opublikowano 22 Marca 2014 Autor #5 Opublikowano 22 Marca 2014 Dziekuje kolego za udzielone porady.Tak sie sklada ze w praktikerze bede we wtorek wiec rozejrze sie za wszystkim a niedziele zostawie sobie na przejrzenie schematu i rozplanowanie wszystkiego.Pozdrawiam
Konrad-skorpion Opublikowano 22 Marca 2014 #6 Opublikowano 22 Marca 2014 jak coś to służę pomocą. Budowałem taki ostatnio do swojego.
Rekomendowane odpowiedzi