Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kilku dni zauważyłem że za tłem płya sobie kilka malutkich demasoni, i oto moje pytanie przeprowadzać akcje wywalania całego akwa i łowić rybcie, czy pozostawić je tam. Mają szanse przeżycia?

Opublikowano

Zostaw je tam za tym tlem, wplynely-wypłynął , ja tak walczylem z pol roku, (od gory nie moga wplywac, od dolu teoretycznie tez, po bokach siatka.. a i tak wplywaja)

Teraz jak jakas wplynie, po 2 dniach i tak juz jest w banaiczku nazwijmy go głównym, nie ma powodu do paniki powinno byc dobrze, jesli chcesz je koniecznie odratować uchyl tlo z boku, ale pamietaj, ze odchylając beda nie tylko wypylwac zza ale i wplywac za tak owe...

Walka z wiatrakami ^_-

Opublikowano

Maluchy raczej zza tła nie będą chętnie wypływały, poprostu będa sie bały to zrobić. Wszystko zalezy od tego jak dużą szczelinę mają i na ile swobodnie moze odbywac sie ich migracja. Woda za tłem przy bardzo swobodnym przepływie jest taka sama, przy przepływie bardzo ograniczonym gorsza. Szwagrowi wpływały za tło nawet ryby dorosłe i musiał je tam dokarmiać 2 stracił samica socolofi wplątała się w taką siatkę króra okale tła 3d i sie udusiła a jedna saulosi wypłynęła bardzo osłabiona bo szwagier w czasie urlopu nie karmił jej za tłem i po kilku dniach padła. W zalezności od uwarunkowań, kryjówka za tłem może być świetnym kotnikiem albo ciężkim więzieniem. Jeżeli u ciebie jest blizej temu drugiemu to rybcie zostaw jeśli pierwszemu to spróbuj je ratować.

Opublikowano

Przepływ wody jesy Ok, wiec woda jest raczej podbna do tej w akwa, więc pozostawie ją jeszcze na jakiś czas niech troszke podrośnie i wtedy ja dopiero wyłowie.