Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niewiem czy ja zrobiłem coś inaczej czy jak , ale u mnie odpowietrzniki są zbędne i nie użyłem ich ani razu ( mam na śrubki ) . Po wymianie wkładów dolewam wode uprzednio zakręcając wylot z filtra i po sprawie. A wkłady fbf odpowietrzają się same analogicznie do mechaników zalewanych od dupy strony :-)

Tak też można jeśli do podmiany używamy węża a nie wiaderka:D

Opublikowano

Skoro mam już otwarty temat to skorzystam i zapytam o jeszcze jedną sprawę. Napiszcie proszę, czy przy wymianie wkładu filtra, przy odkręcaniu korpusu wylewa się z niego woda?

Opublikowano

Kupiłem takie jak w pierwszej przytoczonej przez Ciebie aukcji. Wydały mi się mało solidne. Odesłałem je i zakupiłem takie firmy aquafilter:

FILTR WODY 10'' 3/4 Obudowa+GRATIS WKŁADY KLUCZ AQ (3944659561) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img16.allegroimg.pl/photos/400x300/39/44/65/95/3944659561@@AMEPARAM@@16@@AMEPARAM@@39/44/65/95@@AMEPARAM@@3944659561

Wprawdzie o 10zł droższe, ale to zakup na dłuższy czas. Są lepiej wykonane. Mają pełne przeloty z obydwu stron i dwa oringi uszczelniające zamiast jednego.