Maciej Opublikowano 1 Lutego 2014 #11 Opublikowano 1 Lutego 2014 To altumy Powtarzał się nie będę Alku... o!
Sir_Yaro Opublikowano 1 Lutego 2014 #12 Opublikowano 1 Lutego 2014 ładne skalary To altumy A to jakaś różnica? Serio sie pytam bo nie nie znam. Wygladają jak skalary...
AlexB47 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor #13 Opublikowano 1 Lutego 2014 A to jakaś różnica? Serio sie pytam bo nie nie znam. Wygladają jak skalary... Zasadnicza. 1. Altumy mają inną budowę ciała. Najbardziej charakterystyczne jest przejście grzbietu w pysk - u skalarów jest to płynne przejście, altumy mają wyraźny "dziubek" pyska, coś w rodzaju siodełka. 2. W przeciwieństwie do skalarów altumy nie mają odmian marmurkowych, barwnych i jednobarwnych. 3. Skalary może rozmnożyć każdy, dysponując pewną wiedzą i doświadczeniem. Altumy rozmnażane są tylko w dwóch miejscach w Europie - w Niemczech i w Czechach, a pokolenie F1 kosztuje krocie. Nasze altumy pochodzą z Orinoko i należą do kategorii WF (wild fish), podobnie jak inne ryby w naszym akwa. Jest to najlepszy, bo naturalny materiał genetyczny. 4. I już na koniec - altumy dorastają do dwukrotnej wysokości skalarów. Odnotowano w stanie dzikim altumy o wysokości 20 cm, nie licząc płetw piersiowych i grzbietowej. 2
pablojogi Opublikowano 2 Lutego 2014 #14 Opublikowano 2 Lutego 2014 ano tak sorry podobne to bardzo:-)
thaz Opublikowano 2 Lutego 2014 #15 Opublikowano 2 Lutego 2014 ano tak sorry podobne to bardzo:-) normalnie ignorant
Sir_Yaro Opublikowano 2 Lutego 2014 #16 Opublikowano 2 Lutego 2014 normalnie ignorant Nie przesadzaj. Dla kogoś kto się nie interesuje malawi/tangą młody saulosi będzie tą samą rybą co yellow. O ile w ogóle będzie znał te nazwy. Tutaj przynajmniej trafienie było w dobrych okolicach.
Reapermax Opublikowano 4 Lutego 2014 #17 Opublikowano 4 Lutego 2014 super się to czyta i ogląda kolejny bardzo ciekawy projekt. Widać masę włożonej pracy i nie mało ze skarbonki . może ominąłem albo nie doczytałem jakie szkło zastosowane i jaki wymiar akwa ? po za wysokością prawie półtora metra . Ps. poprzednie projekty też super ( oprócz tego z pustakiem )
AlexB47 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor #18 Opublikowano 4 Lutego 2014 i nie mało ze skarbonki . może ominąłem albo nie doczytałem jakie szkło zastosowane i jaki wymiar akwa ? Co do skarbonki, to wielkość drenażu wzmiankowanej masz pod koniec poprzedniej strony. Wymiary 176 x 83 x 138(wys.) cm, szkło laminowane 2 x 12 mm. poprzednie projekty też super ( oprócz tego z pustakiem) Pustak w sobotę poszedł out: Mała fotorelacja Przy tym restarcie potrzebne było dłuto... ... i piła! Dwojak23 ostro tnie I po pustaku, uff.
Reapermax Opublikowano 4 Lutego 2014 #19 Opublikowano 4 Lutego 2014 no to pustak z serca ( znaczy się kamień ) dawno na forum nie zaglądałem , dostałem pw a tu takie posty muszę nadrobić lekturę .
Rekomendowane odpowiedzi