Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A to jakaś różnica? Serio sie pytam bo nie nie znam. Wygladają jak skalary...

Zasadnicza.

1. Altumy mają inną budowę ciała. Najbardziej charakterystyczne jest przejście grzbietu w pysk - u skalarów jest to płynne przejście, altumy mają wyraźny "dziubek" pyska, coś w rodzaju siodełka.

2. W przeciwieństwie do skalarów altumy nie mają odmian marmurkowych, barwnych i jednobarwnych.

3. Skalary może rozmnożyć każdy, dysponując pewną wiedzą i doświadczeniem. Altumy rozmnażane są tylko w dwóch miejscach w Europie - w Niemczech i w Czechach, a pokolenie F1 kosztuje krocie. Nasze altumy pochodzą z Orinoko i należą do kategorii WF (wild fish), podobnie jak inne ryby w naszym akwa. Jest to najlepszy, bo naturalny materiał genetyczny.

4. I już na koniec - altumy dorastają do dwukrotnej wysokości skalarów. Odnotowano w stanie dzikim altumy o wysokości 20 cm, nie licząc płetw piersiowych i grzbietowej.

• Dziękuję 2
Opublikowano
normalnie ignorant :D

Nie przesadzaj. Dla kogoś kto się nie interesuje malawi/tangą młody saulosi będzie tą samą rybą co yellow. O ile w ogóle będzie znał te nazwy. Tutaj przynajmniej trafienie było w dobrych okolicach. :)

Opublikowano

super się to czyta i ogląda kolejny bardzo ciekawy projekt. Widać masę włożonej pracy i nie mało ze skarbonki . może ominąłem albo nie doczytałem jakie szkło zastosowane i jaki wymiar akwa ? po za wysokością prawie półtora metra :).

Ps. poprzednie projekty też super ( oprócz tego z pustakiem :P )

Opublikowano
i nie mało ze skarbonki . może ominąłem albo nie doczytałem jakie szkło zastosowane i jaki wymiar akwa ?

Co do skarbonki, to wielkość drenażu wzmiankowanej masz pod koniec poprzedniej strony. Wymiary 176 x 83 x 138(wys.) cm, szkło laminowane 2 x 12 mm.

poprzednie projekty też super ( oprócz tego z pustakiem)

Pustak w sobotę poszedł out:

Mała fotorelacja icon_e_smile.gif

alex1.jpg

Przy tym restarcie potrzebne było dłuto...

alex2.jpg

... i piła!

alex3.jpg

Dwojak23 ostro tnie icon_e_smile.gif

alex4.jpg

alex5.jpg

I po pustaku, uff.