Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ze wzgledu na to ze chcę czarne tlo na tylnej i bocznej szybie, a mam zle doswiadczenia z folią, mysle o prysnięciu czarnym sprayem. Mialem folie klejoną na wode, ale to dziadostwo odchodzi, dostaje sie powietrze i wygląda tragicznie od srodka. Słyszałem o metodzie na olej, byc może to bylo by lepsze. Co o tym sądzicie? W każdym razie wracając do tematu ,mam pytanie. Jak sądzicie lepszy efekt da czarny mat czy połysk ? Wybrał bym połysk, ale chciał bym zobaczyc też mat jesli są tu jakieś fotki. Czy mat nie da większej głębi ? Nie wiem :confused:

Opublikowano

Z tego co tu czytam to wychodzi że jednak koledzy wolą czarny mat. Sam już nie wiem, nigdy nie miałem czarnego tła i nie mam porównania:confused:

Opublikowano

...kiedyś miałem folię za szybą to i tak był efekt matu!! Obecnie w tym akwarium mam strukturalne ale malowane błyszczącą akrylową Śnieżką ale też jest efekt matu!! Generalnie mat w akwarium wg mnie daje wizualnie lepsze efekty. Wracając do Twojego pytanie to mat jest lepszy!!

• Dziękuję 1
Opublikowano

Andrzej a powiedz mi jeszcze, co to za kamienie masz ? Takie wlasnie mnie interesują, ogulnie bardzo ladne akwarium i własnie o taki efekt mi chodzi. Wszystko robilem od podstaw Szawka, kleiłem akwarium, teraz koncze narurowca, niedługo fotorelacja ;) Jeszcze tylko pokrywa i oswietlenie na ledach

Opublikowano

Jeżeli chodzi o malowanie szyb z zewnątrz to chyba jednakowy efekt czy dasz farbę matową czy też połysk.

Przecież pomiędzy farbą, a Tobą i tak będzie jeszcze szyba która matowa nie jest.

Ja malowałem matem i połyskiem i różnicy nie widziałem.

Opublikowano

kunta wiem że szyba napewno da też jakiś połysk, ale czy w szybie malowanej połyskiem nie odbijał ci sie bardziej pokój ? Nie było to jak lustro?