Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar założyć swoje pierwsze malawi dokładnie 240l (120/40/50h) i chciał bym was prosić o radę czy takie kamolce nadają się wizualnie czy raczej kiepska sprawa i trzeba będzie szukać kamieni bardziej popularnych wśród "malawistów".

Fotki kamoli:

g4s4.jpg

62y5.jpg

u36l.jpg

ykzx.jpg

y5mu.jpg

Opublikowano

Jasne,że się nadają. W galerii jest mnóstwo przykładów setupów z otoczaków i podobają się.. nie tylko mi.Imo najlepiej nasypać je na kupę dość swobodnie i po sprawie ;]

Opublikowano

Z tych kamyków można na prawdę zaaranżować fajny zbiornik. Kamyki jak najbardziej się nadają. W moim zbiorniku są właśnie otoczaki. Jednym się one podobają innym nie.

Najważniejsze by wygląd podobał się tobie.

Opublikowano

Dzięki wielkie za zainteresowanie :) u mnie takich kamoli pełno to na pewno coś się wybierze, mam jeszcze czerwonego piaskowca ze starych zapasów z 70 kg ale nie wiem czy to wsadzać do akwa, bo nie wiem jak on będzie się prezentował.

Opublikowano

Trochę odświeżę temat aby nie zakładać nowego co myślicie o takim układzie? Nie za dużo kamieni jak na 240l? Nie widać tego na zdjęciu ale dwa kamienie na środku stoją około 5 cm od wirtualnej szyby :)

35v3.jpg

Jeszcze filmik z innej perspektywy

Opublikowano

Ja ten największy kamień dałbym z jednej strony a z drugiej sypnąłbym trochę większą górkę. Po środku jakieś 30 cm zostawiłbym plażę. Moja propozycja ułatwi Ci zamaskowanie sprzętu.

Opublikowano
Ja ten największy kamień dałbym z jednej strony a z drugiej sypnąłbym trochę większą górkę. Po środku jakieś 30 cm zostawiłbym plażę. Moja propozycja ułatwi Ci zamaskowanie sprzętu.

Ok łapie o co chodzi mam jeszcze kilka większych i mniejszych kamyków to coś pokombinuje, a w czwartek spróbuje umieścić wszystko w akwa, bo na razie blokuje mnie brak czarnej okleiny na tylna szybę