Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciał bym zrobić w swoim akwa efekt zmierzchu/świtu na ledach, i tu prosze o pomoc.

Czy któryś z kolegów ma jakieś linki, co potrzebuje kupić żeby taki efekt osiągnąć.

Chodzi mi abym mógł ustawić godzinę o której ma zapadać zmierzch i ile ma trwać do kompletnego zaciemnienia.

Będe wdzięczny za pomoc, może jakieś patenty jak to zrobić, ale wolał bym chyba

kupić coś gotowego. Z góry dziękuje za pomoc.;)

Opublikowano

Sterownik pwm rampa za 30 zł , driver led ,jakikolwiek timer mechaniczny lub elektroniczny obojętnie i jakaś np stara ładowarka od telefonu do załaczania i wyłączania sterownika . Czasy do wysterowania od sekundy do 90 minut. Minusem tego rozwiązania jest delikatne migotanie na małym prądzie przez około 5 do 10 sekund.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Znalazłem coś takiego, chyba da rade. Co sądzicie?

Sterownik LED PWM Auto-rozjaś. Auto-ściem. ZEGAREK (3835892001) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img11.allegroimg.pl/photos/400x300/38/35/89/20/3835892001@@AMEPARAM@@11@@AMEPARAM@@38/35/89/20@@AMEPARAM@@3835892001

Opublikowano

Za 60zł kupiłbyś arduino i dalej jak napisał Jarek, łącznie z wiązaniem krawatów. Chociaż taką prościznę można i bez miktrokontrolera.

Opublikowano

Dokładnie rampa daje radę

RAMPA - miękki start do taśma LED, soft start (3832950726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/38/32/95/07/3832950726@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@38/32/95/07@@AMEPARAM@@3832950726

Poszukaj w moich postach. Mam taki układ od jakiegoś czasu i daje radę.

Pyśki bardzo zadowolone i nie zestresowane

• Dziękuję 1