Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś czytałem,iż zasys zrobiony z takiej ponacinanej rurki lepiej wciąga nieczystości,jedynie nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości

Opublikowano

Jak taka ponacinana w kratkę końcówka filtra np. głowicy aquaela. Ciągnie ze wsztstkich stron i ryby nie wpadają do środka. Czyli spełnia wszystkie potrzebne funkcje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

siemka juz troche czasu mineło jak filtr działa i mam pewne spostrzezenia natomiast zrobilem zasys z rurki 3/4 ponawiercanej wiertlem 5 i nie jestem zadowlony gdyz syf plywa w wodzie a dno jest czyste mam zakupione czesci dwie Rurki zasysające aquela L - 140 (bagnet) chcialem zrobic zasys jak jest pokazane w tym temacie w poscie #53 czy jest duza szansa ze to zmieni moj problem?

Opublikowano

Ja u siebie też przerabiałem zasys ponawiercany i było tak jak piszesz. Od jakiegoś czasu mam rurkę ponacinaną i jest znacznie lepiej.

Opublikowano

Skoro jest już temat to go wykorzystam. Czytałem gdzieś tu na forum, że w korpusy zamiast sznurka można dać gąbkę. Chodzi o lepszy przepływ. Czy ktoś z Was używa takiego rozwiązania? Jeśli tak to jakiej gąbki szukać? Korpus ma około 25cm więc raczej muszą być dwie bo takich długich nie spotkałem.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Spotkałem piankowe ale gąbkowych nie... Gdzieś czytałem, że ktoś zakłada zwykłą gąbkę ale zastanawiam się, czy można kupić gdzieś taką na wymiar czy muszę składać z dwóch?

Opublikowano

a to sorki za wprowadzenie w bląd moze jednak warto zacząc nowy temat i podyskutowac moze poda ci ktos linka do odpowiedniego tematu na pewno dowiesz sie czegos no i pomoze to w przyszłosci innej osobie

Opublikowano
czy można kupić gdzieś taką na wymiar czy muszę składać z dwóch?
Ja mam przed pompą gąbkę. Musisz składać z dwóch bo tak długiej nie widziałem, ew. kupić na wymiar (z tego co wiem nie docinają walców). Naciągasz je na np. rurkę po odwinięciu sznurka i docinasz tak aby po włożeniu do korpusu było ok 1 cm luzu. Filtruje jak gąbka w mechaniku i podobnie szybko się zapycha (tyle że moc pompy c.o. nijak się ma do wewnętrznych).
  • Dziękuję 1