Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak pisałem kwestia gustu :D , w rzeczywistości te 10 wat nie świeci aż tak mocno , filmiki kręcone telefonem i dla tego tak bije po oczach ten piasek (w realu jest spoko).Celowo dałem jeden naświetlacz bo lubię taki klimat , mam nadzieję , że choć trochę pomogą one komuś w podjęciu decyzji co do barwy światła w swoim baniaczku:D . Te 6500K też dawało ładne światło ale jakoś dopiero przy 12000K moje saulosi bardziej mi się podobają , no i żona wreszcie zaczęła się interesować moim skromnym Malawi , a od tego już tylko krok do większego zbiorniczka;) .

Opublikowano
Te 6500K to porażka...chyba będę musiał je zmienić na białe...

Damian , 6500K to światło białe , chyba że kupiłeś żółte z napisem 6500K ( JA TAK MIAŁEM).

Opublikowano

Mnie tam się podobają 6500 k. Myślę że takowe mam , tak jak już mówiłem nie mają żadnej tabliczki z danymi i jedyną oznaką może być białe światło no i zapewnienie sprzedawcy na allegro jak i zaznaczenie tej barwy na kartoniku:) Wszystko ładnie wygląda , refleksy no i rybki ładnie kolorystycznie wypadają przy tym naświetlaczu. A co do HQI to pewnie bez porównania co do ledów i chciałbym widzieć na żywo w pełni możliwości tego światła. Może kiedyś się skuszę żeby założyć ale przeraża mnie 70W. Tutaj zaledwie jeden ma 10 :)

W między czasie wymiana grzałki na JBL PROTEMP 300W ( ponieważ w Jager był problem z ustawieniem temp. jak i samej kalibracji ) ,doszedł falownik JVP - 101 i skimmer eheim skim 350.

Tak o z dziś (tj.24.11.13)

mv1dvq.jpg

o8tgdk.jpg

qzqjwj.jpg

[300] Malawi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Z góry przepraszam za post pod postem ale chciałęm trochę temat odświeżyć. Jak już wiecie kompletuję obsadę do mojego akwa , na celu są Labidohromis perlmutt oraz melanchromis joanjohnsonae. Obydwa gat. chciałem zakupić w Tan Mal ale niestety nie udało się. Był na przedostatniej ofercie joanjohnsonae , ale nie było perlmutt'a. Poczekałem na noworoczną ofertę ale w tej było na odwrót a myślałem że będą obydwa.Po dostaniu oferty zamówiłem perlmutt'y , a joanjohnsonae znalazłem w Poznaniu tam gdzie kupiłem saulosi w Tropheus. Dziś byłem po 7 szt. Mają ok 3 cm. Jak na razie pływają w grupie , o ile pływają bo więkoszość czasu chowają sie za skałami :D Za foty też sory :D bo nie mam obecnie aparatu w domu :/ zdjęcia robione tel.

15g4l82.jpg

lxgcy.jpg

jzazgx.jpg

293f777.jpg

[300] Malawi