Skocz do zawartości

Yellow i Maingano proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chociaż jeśli masz bardzo małe to mogą mieć problem z konsumpcją rozmiaru S.

Nie są już takie małe, najmniejsze mają około 4cm. Dziś znalazłem jeszcze inne rozwiązanie na podstawie tabeli pokarmów:

- Hikari Cichlid Gold mini

HIKARI CICHLID GOLD __ 250g mini __ Pielęgnica (3641056164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/36/41/05/61/3641056164@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@36/41/05/61@@AMEPARAM@@3641056164

- DAINICHI CICHLID Ultima Krill Sinking small

DAINICHI CICHLID Ultima Krill Sinking (250g) small (3617490151) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/36/17/49/01/3617490151@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@36/17/49/01@@AMEPARAM@@3617490151

- DAINICHI CICHLID Color FX Sinking small

DAINICHI CICHLID Color FX Sinking (500g) small (3617501687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/36/17/50/16/3617501687@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@36/17/50/16@@AMEPARAM@@3617501687

Co Wy na to?

Opublikowano
Dobry wybór jakościowy ale wszystkie karmy "mięsne".

Prawdę powiedziawszy to taki był mój cel, mam Tropical Malawi i Tropical Spiruline, Yellowy są mięsne, więc myślałem że będzie ok. A co Ty nebe byś zmienił? Dodał, odjął?

Opublikowano

Masz to co masz i powinieneś wykończyć te pokarmy.

Może do tego zakup sobie Naturefood plant opakowanie 95g, OSI Cichlid Flaked 200g, spiruline już masz i coś na kolor czy to bedzie NF czy OSI czy Dainichi to już zależy od Ciebie. Bazowym pokarmem powinien być OSI cichlid Flakes. Dietę powinieneś ustalić sobie na poziomie 75% mięsnych pokarmów a 25% roślinnych dla maingano a yellowowi nic się nie stanie.

Według mnie powinieneś podawać pokarmy następująco

poniedziałek - OSI cichlid flakes i mrożonka artemia

wtorek - Nf plant i spirulina

środa - OSI cichlid i coś na kolor

czwartek - mrożonki( kryl, oczlik)

piątek - OSI cichlid Flakes i Malawi

sobota - Nf plant i coś na kolor

Opublikowano

Dziś zakupiłem mrożonki: Solowiec, oczlik - intensywna czerwień i kryl drobny. Czekam jeszcze na potwierdzenie czy ktoś jeszcze zgadza się z tym co napisał meszek i zamawiam te 3 wymienione przez niego pokarmy i będzie gitara :D

Opublikowano

W takim razie zamawiam :D

Tak stwierdzam, że ten oczlik to chyba nie był najlepszy pomysł... Ryby są za duże i nie zwracają na niego uwagi... Tylko woda zrobiła się od niego taka farfoclowata :(

Opublikowano

Ja polecam z mrożonek kryl, solowca, gammarusa (te gatunki które pochodzą ze słonych wód). Odradzam podawania drobnych skorupiaków pochodzących ze słodkich wód gdyż można przywlec do akwarium jakieś choroby.:cool: