Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po trafieniu na to forum trochę czuję się jakbym wybrał się z motyką na słońce... Kilka tygodni temu uruchomiłem akwa, w którym mam 20 sztuk młodych LABIDOCHROMIS CAERULEUS YELLOW i 20 sztuk młodych MELANOCHROMIS CYANEORHABDOS MAINGANO. I tak zastanawiam się czy dobrym pomysłem byłoby dodać tam jeszcze z 10 sztuk PSEUDOTROPHEUS DEMASONI. Co o tym sądzicie? Doświadczenie w hodowli pyszczaków mam niemal zerowe, wszystkiego uczę się z tego forum.

Opublikowano

Witaj na forum

Proszę poczytaj trochę nasze forum znajdziesz tu wiele ciekawych rzeczy, spostrzeżeń i opisów.

A teraz wracajmy do meritum. Demasoni jest pyszczakiem roślinożernym w dosłownym tego słowa znaczeniu. A yellow preferuje dietę mięsną. Nie łączymy dwóch gatunków o skrajnych upodobaniach żywieniowych. Nie , nie możesz połączyć yellowa z demasoni. Do tej obsad co masz możesz dołożyć msobo Magungę i P elongatus mpanga.

Opublikowano

I chyba właśnie tak zostanie :) Muszę tylko znaleźć je gdzieś w okolicy w miarę rozsądnej cenie bo w tan-malu to chyba ceny będą dość wysokie... Chociaż wysłałem dziś prośbę o ofertę cenową więc pewnie jutro będę wiedział :D