zeus703 Opublikowano 16 Października 2013 #1 Opublikowano 16 Października 2013 Witam, po trafieniu na to forum trochę czuję się jakbym wybrał się z motyką na słońce... Kilka tygodni temu uruchomiłem akwa, w którym mam 20 sztuk młodych LABIDOCHROMIS CAERULEUS YELLOW i 20 sztuk młodych MELANOCHROMIS CYANEORHABDOS MAINGANO. I tak zastanawiam się czy dobrym pomysłem byłoby dodać tam jeszcze z 10 sztuk PSEUDOTROPHEUS DEMASONI. Co o tym sądzicie? Doświadczenie w hodowli pyszczaków mam niemal zerowe, wszystkiego uczę się z tego forum.
Slawek-meszek Opublikowano 16 Października 2013 #2 Opublikowano 16 Października 2013 Witaj na forum Proszę poczytaj trochę nasze forum znajdziesz tu wiele ciekawych rzeczy, spostrzeżeń i opisów. A teraz wracajmy do meritum. Demasoni jest pyszczakiem roślinożernym w dosłownym tego słowa znaczeniu. A yellow preferuje dietę mięsną. Nie łączymy dwóch gatunków o skrajnych upodobaniach żywieniowych. Nie , nie możesz połączyć yellowa z demasoni. Do tej obsad co masz możesz dołożyć msobo Magungę i P elongatus mpanga.
harisimi Opublikowano 17 Października 2013 #3 Opublikowano 17 Października 2013 Ja bym zaproponował jeszcze Labidochromis sp Mbamba.
zeus703 Opublikowano 17 Października 2013 Autor #4 Opublikowano 17 Października 2013 Z tego co na tą chwilę zaproponowaliście to chyba stawiałbym na P elongatus mpanga - piękna ryba!
greghor Opublikowano 17 Października 2013 #5 Opublikowano 17 Października 2013 Niestety tylko samiec - samiczki, jak to u elongatusów szare myszki;)
zeus703 Opublikowano 17 Października 2013 Autor #6 Opublikowano 17 Października 2013 A jak wygląda samica u Labidochromis sp Mbamba? Też taka szara myszka?
zeus703 Opublikowano 23 Października 2013 Autor #8 Opublikowano 23 Października 2013 A co powiecie na Cynotilapia afra?
olo666 Opublikowano 23 Października 2013 #9 Opublikowano 23 Października 2013 C.afra dla yellow i maingano-jak najbardziej!!
zeus703 Opublikowano 23 Października 2013 Autor #10 Opublikowano 23 Października 2013 I chyba właśnie tak zostanie Muszę tylko znaleźć je gdzieś w okolicy w miarę rozsądnej cenie bo w tan-malu to chyba ceny będą dość wysokie... Chociaż wysłałem dziś prośbę o ofertę cenową więc pewnie jutro będę wiedział
Rekomendowane odpowiedzi