lukaszra Opublikowano 13 Października 2013 #1 Opublikowano 13 Października 2013 Witam wszystkich serdecznie Jako ze zakończyłem swoja przygodę z akwarystyka morska a zawsze moim marzeniem było posiadanie pięknego akwarium biotopu Malawi, postanowiłem do niego powrócić Akwarium to odzysk ze zbiornika morskiego jego wymiary to 120/60/50 z trzema szybami Opti White czyli ok 360 litrów na dole w szafce spoczywa 2 komorowy sump o pojemności ok 120 litrów co daje łącznie około 480 litrów w obiegu ciągłym Filtr zewnętrzny: w tym momencie będzie zainstalowany w sumpie a właściwie to sump będzie właśnie filtrem napakowany siporaxem i nowa ceramiką Azoo Filtr wewnętrzny: ,,, jeszcze nie wiem ale prawdopodobnie będzie to jakaś głowica z gąbką plus gąbka na pompie obiegowej czyli w sumie będzie filtr podwójny Oświetlenie : tutaj na próbę będą 2 naświetlacze LED 10 W o barwie światła 12 000 Podłoże: na pewno będzie to pył wapienny lub koralowy biały Kamienie: na 99 % serpentynit Obsada : jeszcze nie opracowana ,, ale będzie na pewno za duża i bardzo kolorowa dziennik będzie uzupełniany wraz z rozwojem akwa ,,dzisiaj jadę po pompe wiec powoli powoli do celu
harisimi Opublikowano 14 Października 2013 #2 Opublikowano 14 Października 2013 Buduj, buduj i zarybiaj . Powodzenia i witamy w Naszym gronie.
stan Opublikowano 14 Października 2013 #3 Opublikowano 14 Października 2013 Witamy !! Nie źle się zapowiada zbiornik ( i te ledy ;-) ). Nie zapominaj na czata wpadać z browarkiem ;-) !!
lukaszra Opublikowano 14 Października 2013 Autor #4 Opublikowano 14 Października 2013 Bede bede dzieki i pozdrawiam Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk now Free
lukaszra Opublikowano 16 Października 2013 Autor #5 Opublikowano 16 Października 2013 odebralem lampy 2 sztuki ze zmienionymi diodami na 12 000 Dzieki Jacek (cmyk)
Jarosław Woźniak Opublikowano 16 Października 2013 #6 Opublikowano 16 Października 2013 Witamy,witamy i czekamy na finał!!!
lukaszra Opublikowano 17 Października 2013 Autor #7 Opublikowano 17 Października 2013 przyjechaly kolejne gadzety Uploaded with ImageShack.us
lukaszra Opublikowano 18 Października 2013 Autor #8 Opublikowano 18 Października 2013 posluchalem Was pokombinowalem troche i z obiegowki powstal dodatkowy filtr wewnetrzy bedzie w komorze ktora bedzie robic za kotnik ,dzieki gabce spokojnie beda mogly plawic sie maluchy -- dołączony post: doszedl tez piasek bialy iiii bialy pierwszy za 0.90 gr ten koloru soli za 3.80 ,,,,, ciekawe czy bedzie widac roznice w wodzie i swietle ,,, Uploaded with ImageShack.us
lukaszra Opublikowano 19 Października 2013 Autor #9 Opublikowano 19 Października 2013 dzisiaj pierwsze przymiarki do układu kamieni i światła powoli do celu Uploaded with ImageShack.us
Jarosław Woźniak Opublikowano 20 Października 2013 #10 Opublikowano 20 Października 2013 Pomaleńku do przodu
Rekomendowane odpowiedzi