Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-- dołączony post:

Dokładnie nie ma uszczelki ale tej pod koszem ;-) !!! Ta pod głowicą jest i zawsze będzie i ja koniecznie nasmaruj .

jakim silikonem to smarować ?

Opublikowano

Tak jak pisałem można wazeliną techniczna ale i silikonem( dokładnie smarem silikonowym ;-) ). Ja wole silikon bo jest trwalszy na uszczelce i lepiej sie rozprowadza po niej.

Poniżej link do aukcji.

FLUVAL smar silikonowy do wszystkich uszczelek!!! (3599084658) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/35/99/08/46/3599084658@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@35/99/08/46@@AMEPARAM@@3599084658

• Dziękuję 1
Opublikowano

No ja kupuje smar silikonowy w Brico i płacę 10zł za podajże 100ml ! A ten z allegro podałem jako przykład. Może być każdy smar silikonowy do gumowych uszczelek itp. rzeczy.

Opublikowano

Ja kupuję ten co stan76 podał w linku tylko, że w sklepie zoologicznym a nie na all... Zużywam całą tubkę na raz (wszystkie uszczelki). Kubeł otwieram raz na pół roku więc te 7zł dwa razy w roku to nie majątek. Po co kupować wielką tubę? Żeby leżała i traciła ważność?

Opublikowano
Ja kupuję ten co stan76 podał w linku tylko, że w sklepie zoologicznym a nie na all... Zużywam całą tubkę na raz (wszystkie uszczelki). Kubeł otwieram raz na pół roku więc te 7zł dwa razy w roku to nie majątek. Po co kupować wielką tubę? Żeby leżała i traciła ważność?

Na szczęście smary się nie termiunują :D

Ja kubełki otwieram co miesiąc. mechanika fluvala co tydzień

Opublikowano
Na szczęście smary się nie termiunują

Nie wiem, nie sprawdzałem, wierzę na słowo ;)

Ja kubełki otwieram co miesiąc. mechanika fluvala co tydzień

W takim razie zakup większej tubki jest całkiem uzasadniony.

Ja kubełki otwieram co miesiąc

Tylko po co?