Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cyrkulator chiński 15 tyś obrotów to nie to co 15 tys np tunze.Wtedy skimer nie bedzie potrzebny

Poczytaj co ma zainstalowane kolega perez666 http://forum.klub-malawi.pl/320x80-predatorow-t19254.html?p=229240#poststop

Wtedy nie będziesz miał problemów.

Moim zdaniem potrzebny jest z mojej obserwacji na 1 metr akwarium minimum 2000 l/h prawdziwej przepustowości turbiny. Najlepiej dmuchającej zmiennie. (potrzebny sterownik)

Można również po środku akwa na tylniej ściance zamontować pośredni "przedłużacz" cyrkulatora.

-- dołączony post:

preparat specjal-blend raz w tyg wg zaleceń i nie ma kożucha na wierzchu :)

Opublikowano
Cyrkulator chiński 15 tyś obrotów to nie to co 15 tys np tunze.Wtedy skimer nie bedzie potrzebny

Poczytaj co ma zainstalowane kolega perez666 http://forum.klub-malawi.pl/320x80-predatorow-t19254.html?p=229240#poststop

Wtedy nie będziesz miał problemów.

Moim zdaniem potrzebny jest z mojej obserwacji na 1 metr akwarium minimum 2000 l/h prawdziwej przepustowości turbiny. Najlepiej dmuchającej zmiennie. (potrzebny sterownik)

Można również po środku akwa na tylniej ściance zamontować pośredni "przedłużacz" cyrkulatora.

-- dołączony post:

preparat specjal-blend raz w tyg wg zaleceń i nie ma kożucha na wierzchu :)

A więc parę dni temu zakupiłem cylkulator taki jak ma Perez666 czyli AM OceanProp 15000

no i lipa ! nic nie pomaga kożuch nadal jest. Mam zamiar dokupić skimmer fluwala, bo cylkulator i tak potrzebny, ale myślałem że będzie lepiej i jestem już trochę zdegustowany tą cyrkulacją, która jest w tej chwili moim zdaniem bardzo dobra, a kurz na powierzchni jak jest tak był :-x

A o co chodzi z tym "przedłużaczem" ?

Opublikowano

Chyba opanowałem problem, po zakupie skimmera i kilku kombinacjach z ustawieniami wylotów z filtrów i cylkulatora tafla wody jest super czysta :P I o to właśnie chodziło jednak co skimmer to skimmer ;)